Merhaba arkadaşlar sorunu anlatmadan once bugun başıma gelenleri anlatmam gerekiyor, durumun daha iyi kavranabilmesi icin.
Oncelikle dun akşam bilgisayarı disk birleştirmeye bırakıp yattım, sabah kalktığımda PC'nin duğmesine basmama rağmen acılmadı sonra durdum ve duşundum, "Ben bilgisayarı kapatmamıştım ki?" arkamı dondum ve prize baktım, evet bilgisiz ailem yine iş başındaydı bilgisayar 3'lu priz uzerindeki anahtardan kapatılmıştı!
Bilgisayarı actığımda inanılmaz yavaşladığını gozlemledim sonra bir baktım gorev yoneticisinin actıktan 15 dakika sonra ben acma komutu verdiğimi unuttuğumda gorev yoneticisi acıldı, "Aman tanrım!" dedim! Duşunun durum bu kadar vahimdi.
Disk onarımı, virus taraması, disk birleştirme, kayıt defteri hatası duzenleme, disk temizleme derken. Sistem kendine geldi ne guzel tıkır tıkır calışıyor diyordum ki metro arayuzune donduğumde metro uygulamalarının resimlerinin olmadığını sadece renkli butonların olduğunu ve sağ alt kısımlarında bir carpı işareti olduğunu gordum. Windows Mağazası'da acılmıyordu.
Yaptıklarım:
-AppsDiagnostic ile duzeltilmeye calışıldı
-powershell -ExecutionPolicy Unrestricted Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRootImmersiveControlPanelAppxManifest.x ml komutu verildi
-sfc /scannow komutu verildi
-Virus taraması yapıldı
Fakat sorunum hala devam ediyor arkadaşlar sistemim imzamdaki gibidir. @recep Baltaş hocam lutfen bir goz atın.
Windows 8.1.1 Metro uygulamaları acılmıyor
Windows 80 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 8
- Windows 8.1.1 Metro uygulamaları acılmıyor