Laptopumda Windows 10 yuklu. USB'ye Microsoft'un sitesinden indirdiğim Windows 8.1 ISO dosyasını yazdırdım.

Acma/Kapama tuşunun yanında minicik bir tuş var. Ona basınca aşağıdaki sekme geliyor [ilk fotoğraf]. Ordan Boot Menu'ye gelip enter yapıyorum. Diğer ekranda [İkinci Fotoğraf] USB kısmını secip enter yapıyorum. Veeee hicbir şey olmuyor. Format ekranına girmiyor. Bilgisayar normal bir şekilde acılıyor.
Ekranı kırık, monitore mavi kablo ile bağlı Bu bilgisayara 5'den fazla kez format atmışlığım var. sorun aslında Windows 8'e donmeye calışmam ve cozebilen olursa daha makbule gecer ama sanmıyorum. Laptop 4 sene once alındı. Windows 8.1 yukledim. Driverleri yukledim. Hic bir sıkıntı yoktu. Geta 5'i bileme bitirdim.

Fakat yaşlanmaktan dolayı mı bilmiyorum. Donma/Kilitlenme/Mavi ekran hataları sık cıkar olmaya başladı. Ben de sonunda dedim ki bir format atayım Windows 10 da yuklemiş olurum. Sonra AMD Radeon HD 8570M Driver'ı icin:
AMD sitesinden yuklediğim driver yukleme programı calışırken bilgisayar kilitleniyor kapanıyordu. Normal modda acılmıyordu guvenli modda acılıyordu. AMD ekran kartını devre dışı bırakmak gerekiyordu vesaire. birkac kez daha format attım. Hep aynı oldu (Cift ekran kartı var bu arada) (Bu sorunu yaşayan cok kişi varmış nette) Kendi CD'sindekini yuklemeye calışınca da yuklenirken bir salaklıklar yapıp kapanıyordu. Acılınca da bilgisayar mal gibi oluyordu hatta bazen acılmıyordu.
Peki şu an nasıl kullanıyorum ? Aygıt yoneticisinden 'Surucuyu guncelle' yaparak. Okey PC normal kullanılıyor da oyun oynanmıyor tabii. AMD Radeon ayarları filan hic bir şey yok. Cift ekran kartı olduğu icin Intel HD Graphics devreye giriyor olabilir. Dandik olan.