Normal bir meslekten cok daha fazla ozelliklerin arandığı itfaiyecilikte 23 yaşındaki Elif Yazıcı, başarıdan başarıya koşarak gorenleri şaşırtıyor. Kırklareli'nin Luleburgaz ilcesinde tek kadın itfaiyeci olarak gorev yapan Yazıcı ekip arkadaşlarıyla birlikte olaylara mudahale ediyor. Yazıcı, lisenin ardından meslek arayışında olduğu donemde itfaiyeci olmaya karar verdi. "Neden bir kadın itfaiyeci olmasın?" diye duşunerek eğitim hayatını buna gore şekillendiren Yazıcı, universite tercihleri arasında yazdığı Giresun Universitesi Mulkiyet Koruma ve Guvenlik Bolumu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı eğitimini tamamladı. AA'nın haberine gore, Luleburgaz İtfaiye Mudurluğu'nde yaklaşık 7 ay once itfaiye eri olarak gorevine başlayan Yazıcı, ekip arkadaşlarıyla yangın, kaza, arama ve kurtarma gorevlerinde on sırada yer alıyor. Yazıcı, itfaiyecilik mesleğini severek yerine getirdiğini belirtti. Eğitim hayatı surecinde mesleğe başlayacağı ilk gunu merakla beklediğini aktaran Yazıcı, "Yaklaşık 7 aydır Luleburgaz Belediyesinde itfaiye eri olarak gorev yapmaktayım. Bir itfaiye istasyonunun onunden gecerken 'Neden bir kadın itfaiyeci olmasın?' diye duşundum. Sonrasında da universitede de eğitim hayatımı bu şekilde ilerletmek istedim. Giresun Universitesi'nden mezun oldum ve Luleburgaz İtfaiye Mudurluğu'nde gorevimi yerine getiriyorum." diye konuştu. İnsan hayatına dokunmanın cok guzel bir şey olduğunu vurgulayan Elif Yazıcı şoyle devam etti: "Onların da size teşekkur etmesi de cok harika. Tabii ki bunlar guzel duygular. Kendimle gurur duyuyorum. Bu mesleği yapan kadın meslektaşlarımla da gurur duyuyorum. Bir ihbar aldığımızda heyecanlı oluyoruz. İlk cunku neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Tabii bir korku falan olmuyor kesinlikle cunku işi nasıl yapmamız gerektiğini biliyoruz. Bir insan da olsa hayvan da olsa, onu kurtarmak tabii ki de mutluluk verici oluyor. Cunku bir can kurtarıyorsunuz. Coğu insanın korktuğu hayvanlara siz dokunuyorsunuz veya kactığı butun olayları siz koşarak gidiyorsunuz. Yangına kimse girmez ama biz bunu işimiz olduğu icin severek yapıyoruz ve severek mudahale ediyoruz. Bunlar guzel duygular."