Arkadaşlar bebeğim şu an 2 aylık. 1 aydan beri akşamları sutumun yetersiz olduğunu duşunerek 1 oğun mama veriyoruz. Bu sonuca nasıl mı vardık. Akşam saat 19.00 civarı emzirmek isteğimde bebeğim once hic bir sorunu yok gibi memeye ac bir şekilde saldırıyor sonra da ağlayarak memeyi itiyor emmek istemiyor. Bu arada da benim goğuslerim bu zamanlarda yumuşak oluyor sanki sut yok gibi ve sıktığım zaman da diper zamanlardaki gibi sut gelmiyor. Bunu doktorumuza danıştığımızda eğer mama verdiğinizde susuyorsa o saatlerde annenin sutu yetmiyordur dedi ve aldığı kadar mama verin dedi. Biz de onun onerisiyle 1 aydır akşamları bu huysuzluğu yaptıgı zamanlarda 2 goğsumu de 'emzirmeyi denedikten' sonra mama veriyoruz .Bebiş rahatlıyor ve uyuyor. Cok nadir mama almasına rağmen hala aglaması devame diyor ve o zaman da komik ama elektrikli supurge ya da sac kurutma makinesi ile sakinleşerek uyuyor. Bunun yanında bazı akşamlar da hıc boyle bır sorun olmuyor bebeğim bir guzel emiyor ve uyuyor. Gerci bu cok nadir...

Neyse ben bunu bizim dr dışında bir cok doktora ve sağlık ocaklarındaki ebelere sordum . Onlar da diyor ki mama verme anne sutu ver. Kimi diyor o saatlerde gaz sancısı olur , kimi diyor bebek sancısı (kolik) ... Ee ben bu durumu cozemedim arkadaşlar .. Boyle bir durumla karşılaşan var mı .. Varsa yardımlarınızı bekliyorum. Siz nasıl yaklaşırdınız boyle bir duruma.. Gercekten cok kafam karıştı..