merhaba arkadaşlar...gecen hafta yani 24.08.2010 salı gunu doğum yaptım...sezeryan ile oldu doğumum...1 gun sonra hastaneden cıktım....bebeğimin ve benim sağlık durumumuz iyi....fakat gun gectikce bazı sorular oluştu aklımda...bazıları problem olabilirdi...hemen sizlerin yorumlarını almak istedim...sizin fikirleriniz benim icin cok onemli cunku...bu sorunlar ve sorular şoyle:

1) doğumdan 5 gun sonra sutumde azalma oldu ve hala şu anda bile goğuslsrimde dolu dolu sut yok....beslenmeme ve ozellikle sulu gıdalar almaya ozen gosterioyrum...fakat nafile....sutu artırmada neler yapabilirim?...cok onemli bir soru bu.....lutfen tecrubelerinizi yazın....

2) bebeğimin kendi kendine uyumasını istiyorum...hani ayakta sallanma durumları oluyor ya,oyle olmasın istiyorum....emziriyorum yatırınca gozlerini acıyor.....mızmızlanıyor biraz...tekrar emziriyorum...yerine koyunca bazen uyuyor,bazen mızmızlanmaya devam ediyor...yani emzirmeden hemen sonra yerine bırakınca nasıl uyuyabilmesini sağlayabilirim?....

3) sutumun bebeğe daha faydalı olması icin ağır yemekler ve gıdalar mı almam lazım?...mesela coğunluk olarak su icsem,meyve suları tuketsem,biskuvi,ceviz,badem gibi sevdiğim şeyler yesem sutum daha mı az kaliteli olur?...bu durumda bebek daha mı az kilo alır?....

işte benim aklıma takılan sorular bunlar...cevaplarınızı ve guzel yorumlarınızı merakla bekliyorum....hadi hanımlar....şu arkadaşa bir yardım....boshayallersmile