Premature Bebekler Kızlar bebeğinizin norolojik muaynesi yapıldı mı?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Premature Bebekler Kızlar bebeğinizin norolojik muaynesi yapıldı mı?
-
01-10-2022, 14:18:45slm kızlar.ben 3 haftalık 1180 gr.ağırlığında bi bebek dunyaya getirdim.45 gun kuvezde yatttı.cıktıktan snr hem iki gozunden rop ameliyatı hemde iki kasığından fıtık ameliyatı oldu.şimdi bir ameliyatı daha var ama o yaşını doldurduktan snr yapılacak.asıl sormak istediğim bebklerinizin norolojik muaynesi yapıldımı??doktorum bana 2 ay once yaptırmamı solemişti ama ozellerde cok pahalı sadece muyne 150-200 civarlarında.ben anadolu yakasında oturuyorum burdada sadece bildiğim kadarıyla goztepe ssk cocuk bolumunde yapılıyo ama onada randevu bulmak ne mumkun.iki aydır uğraşıyorum biturlu bulamdım.şu an 6 aylık ama duzeltilmiş 4 aylık kilosu 7000 gr.boyu 62 cm.baş cevreside 40 cm.doktorum gelişiminin normal olduğunu soledi.tutma refleksi yeni yeni gelişti henuz tam olarak tutmayı beceremiyo.destekli oturabiliyo guluyo takip yeteneği var ama henuz kendini donduremiyo yurumeye donmekten daha hevesli.asıl sorumsa şu; doktorum bu norlojinin bebek icin onemli olduğunu cunku premature bebeklerin bir takım fizik tedavi hareketlerine ihtiyacının olduğunu buna yonlendiren kişininde noroloji doktorlarının olduğunu soledi.ve bunu bana yeni solediği icin acıkcası bozuldum doktora.eğer bu hareketler gercekten gerekliyse pahalıda olsa gerekirse ozeline giderdim.ama bunu niye fizik tedavi doktoru deilde noroloji doktorları yaptırıyo anlamadım.sizlerde bebklerinizin norolojik muaynesini yaptırdınızmı.fizik tedavi hareketleri verdilermi bebeğinize.verdilerse nasıl hareketler bunlar ve gercekten sizcede gereklimi.bebeğim gec kaldığım icin gelişimini geridenmi takip edecek endişelenmeye başladım.bana fikir verirseniz cok sevinirim arkadaşlar...