Bu sorun bu konu başlığına mı giriyor bilmiyorum ama gercekten yardıma ihtiyacım var.
Ben YouTube kanalım icin şoyle bir şey duşundum. VirtualBox indirip ordan virusleri PC'ye kurup calıştırdıktan sonra nasıl kurtuluruz, ne yapmalıyız ya da nasıl sileriz virus bulaşırsa neler olur gibisinden şeyler cekip YouTube'ye atacaktım. VirtualBox'u indirdim bir de Windows 8.1 ISO dosyası indirdim. ISO dosyasını sectim ve başlattım fakat bir hata verdi.
Hata: Deneme (sanal makineye koyduğum ad) makinesi icin bir oturum acma başarısız.
Ayrıntılar:
Not in a hypervisor Partition (hvp=0) (VERR_NEM_NOT_AVAILABLE).
Vt-X is disabled in the BIOS for all CPU modes (VERR_VMX_MSR_ALL_VMX_DISABLED).
Sonuc kodu:
E_fail (0x80004005)
Bileşen:
Consolewrap
Arayuz:
Iconsole
Ayarlara girdim, ayarlarda bir sorun var mı diye bakayım dedim, altta gecersiz hata algılandı diyor ve şoyle yazıyor:
Donanım sanallaştırma, anamakine sistemi tarafından desteklenmesine rağmen sistem sayfasının hızlandırma bolumunde etkinleştirildi. Sanal sistemi başlatmak icin etkisizleştirilmelidir.
Hata bu. Okuduktan sonra sistem sayfasına gidip hızlandırmayı etkisizleştirmek istedim oradaki yarı sanallaştırma arayuzunu 'yok' yaptım ve donanım sanallaştırma tikini de kaldırdım ama tamam tuşuna basamıyorum basılmıyor, donma falan da yok bildiğiniz tamam tuşu etkisiz halde, basılmıyor.