Merhaba arkadaşlar;
26 aylık bir oğlum var o ek gıdaya gecene kadar marketlerde sıradan raflardan alışveriş etsem de mumkun olduğunu kadar hazır urun kullanmayan ev yapımı kışlıklar hazırlayan biriydim ancak oğlum doğduktan sonra organik gıda raflarının onunde buldum kendimi
Tum paketleri tek tek okuyup gıda muhendisi kuzenime saatlerce sorular sormaya başladım. Evde peynir, yoğurt, sucuk, recel, marmelat, salca, erişte, corbalık, tarhana, turşu yapıveren biri oldum
Son gunlerde pekmez toprağı aklımı kurcalamaya başladı biraz akademik makale kurcaladım ve anladım ki uzum pekmezi ya kimyasal kullanarak ya da kalsit turu beyaz bir toprak karıştırarark yapılıyor aksi taktirde uzum pekmezi asitik değerini dengeleyemiyorsunuz. Ancak toprak ne yaparsanız yapın tam olarak pekmezden ayrışmıyor ve pekmezle birlikte toprak da tuketmiş oluyorsunuz. İşin kimyasal koruyucu kısmından soz etmeye gerek bile yok...

Ben oğlum icin kimyasal ve toprak kullanmadan pekmez yaptım eğer arzu eden olursa bebeciklerine de yapabilirim... Henuz fiyat ne olur bilmiyorum cunku oğlum icin yaptığımdan maliyet hesaplamadım acıkcası. Niğde'de yaşıyorum ve uzum bağımız, meyva bahcemiz var kendi yetiştirdiğimiz ilacsız gubresiz uzumleri kullanarak yapıyorum...
Arzu eden olursa yukarıda bahsettiğim ev yapımı urunlerden de yapıp yollayabilirim.