Merhabalar,

Benim oğlum şuanda 14.ayını bitirdi, 15.ayın icindeyiz.paylaşmak istediğim konu;
oğlumun konuşması ile ilgili.bundan yaklaşık 2 ay once bu konuda yine fikirlerimi yazmıştım belki okuyan,hatırlayan vardır aranızda.
Oğlum şuanda aklına duştukce baabba,ağlarken nadiren de haanni(anne)diyor sadece.
buarada tv'yide bu son zamanlarda az izlettirmemeye calışıyorum
bu yazdıklarımın dışında başka anlamlı yada anlamsız birşey soylemiyor.
BU NORMAL Mİ?

Ha birde iki kucuk ayrıntı var.
Birincisi;biz her iki taraf ailelere uzakta başka bir şehirde yaşıyoruz iş nedeniyle.dolayısıyla da burada ne bir akrabamız,ne bir tanıdığımız nede bir komşumuz var.kısacası evimize gelen giden yok.2 yada 3 haftada bir biz ailelerin yanına gitmeye calışıyoruz fakat sadece haftasonları yani 2 gun,zaten yarısıda yolda geciyor.
2.ayrıntı ise,oğlum 10-11 aylıkken daha yurumeye başlamamıştı,gun icerisinde bir yere gidip geldiğimizde falan diiddik deedik(gittik-geldik) ve anlamıda olmasa bi kac kelime soyluyordu.fakat o donemlerde ailevi bi sorun yaşadık sanırım o da bundan etkilenmiş olacakk ki,o donemden sonra kelimeleri coğaltacağı yerde onlarıda soylememeye başladı.belkide cocukluk buyume doneminin verdiği birşeydir ama ben buna bağladım kendimce.?

Şimdi bu konuda oğluma yardımcı olmak adına benim yapabileceğim birşeyler varmı?gun icerisinde onunla konuşuyorum,oyuncaklarıyla oynarken isimlerini soyluyorum vs.vs..
onun konuşmasını tetikleyecek onu hazırlayacak yarayıcı,eğitici bi oyuncak yada nebileyim resimli kitaplar gibi kullanıp onerebileceğiniz bir şey var mı?

Biraz uzun oldu okurken belki sıkılabilirsiniz kusura bakmayın ama en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim ki daha sağlıklı fikirler alabileyim diye.

Son olarak da,bu konu beni fazlasıyla uzuyor.inanın gunduzleri keyfimi geceleriyse uykumu kacıracak kadar...............
İşin başka bir boyutuda acaba ben cok mu acele ve telaş ediyorum???

Bu konudaki tecrubeleriniz,fikirleriniz,onerileriniz benim icin cok onemli,paylaşırsanız memmun olurum.
Teşekkurler...