Once uyku sersemi anlamadim neyin ne oldugunu .. sonra birden bir telasla
firladim yataktan .. aman allahim suyum gelmisdi vede daha cok erkendii ..
erken dogum riskim cok yuksekdi ama ben okadar dikkat ediyordum ki
tahmin etmiyordum gercekden erkendogum yapacagimi ..
Hemen annemi aradim , annemin sanki icine dogmus gibi telefonu acar acmaz
nolduu sancin mi var dedi .. anlattim boyle boyle nolur cabuk gel anne
korkuyorum dedim ..
telefonu kapar kapamaz ne yapacagimi ilk defa sasirdim ..
bi korku saplandi yuregime .. benim melegim daha 32+5 haftalikti ..
kalbi dayancakmiydi dogunca .. acaba yasayacakmiydi diye dusunceler kafamdan bi turlu gitmiyordu .. o an ne kadar cok bildigim sure varsa hepsini okudum ..
annem geldiginde hemen bebegin cantasini hazirladi .. bi yandan bana soruyor sancin varmi diye
ben yok diyorum .. sonra aglamaya basladim .. anne bebegimi yasicakmi nolur evet de nolur diye anneme sarildigimi hatirliyorum .. kadini o an nasil uzdum kim bilir ..
Ambulansi aradik .. sessiz gelmesini soyle ayaga kaldirmasin milleti dedim ..
herneyse ambulans geldi hastaneye vardik ..
beni bir odaya aldilar acilmam 3cm olmus ..
ben dokdora soruyorum tabi bebegim yasiyormu hissetmiyorum onu diyorum ..
o korkuyu size anlatamam .. Doktorun agzindan cikan kelimeler sanki saat basinda cikiyor gibi geldi .. merak etme bebegin kalp atislari cok iyi dedi .. yasicak yani oylemi dedim ..
tabiki yasicak 26.haftalik bebekler bile yasiyor sen nerdeyse 33.haftaliksin dedi .. O an nasil rahatladim size anlatamam ..
Kontrol altindaydim dakka basi hemsire gelip gidip bakiyordu ..
Normal dogum yapabilecegimi soylediler .. birkez daha sevindim ..
sonunda acilmam 8.cm oldu sancilar artmaya basladi .. benimde canim oyle tatlidir ki aslinda
dayanamicam zannetim bir an .. anneme dedim sende gircen doguma

Doktordan izin al yoksa dogurmam dedim

Herneyse saat 10.45 da dogumhaneye aldilar beni sancilar artik cekilmez hal almisdi ...
Doktordan izin alip annemide soktum dogumhaneye elimi tuttu kadincagiz ben sancidan kivranirken .. Anne hakki iste odenmez diye bosuna dememisler .. orda bir kez daha anladim ..
Tam 1.bucuk 2.saat saat suren bir dogumdan sonra bebegimin sesini duydum ..
cok kisa bi an gosterdiler ama hatirlamiyorum ben gorup gormedigimi ..
bebegi hemen goturduler zaten .. bebegim yasiyormuu diye haykirdigimi hatirliyorum bir an ..
yasiyor merak etme dedi ebe..
Sonra galiba 1.saate yakin dogumhanede kaldim .. odaya aldiklarinda yorgunluktan bitkin haldeydim .. bi an once bebegimi gormek istiyordum .. yasadigini kendi gozlerimle tanik olmak istiyordum ..
Doktor geldi .. bebegimin kuvozde oldugunu soyledi .. erken dogdugu icin kendi basina nefes almakda zorlandigini vede solunum ciyazina bagladiklarini anlatti ..
oyle birseyi tahmin ediyordum ama yinede basimdan kaynar sular inmisdi ..
Bebegimi ne zaman gorcem diye sordum .. az dinlendikten sonra kalkmama yardim edip gorebilecegimi soylediklerinde kosup gitmek istedim melegimin yanina ..
Ilk bakisda ask olurmu deniliyor ya .. oluyormus ..
bunu kizimi gordugumde anladim

icimde olan kizimmi dedim .. boncuk boncuk yeni acilmis minick gozlerini kiprasdiriyordu ..
nefes almaya calisan bedenini gorunce allahin mucizesisin sen yasayacaksin melegim dedim .
Suan Kizim Hala Kuvozde .. nefes almakda ilk gunku gibi zorlanmiyormus ama
hem enfeksiyon kapmamasi icin hemde goz onunde bulunmasi icin kuvozde tutuyorlar ..
Daha doya doya kucagima alip emziremedim melegimi .. cennet kokusundan hala mahrumum ..
beni cuma gunu taburcu ettiler normal dogum yapdigim vede bi sikayetim olmadigi icin ..
Hergun hastaneye ugrayip anne sutu birakiyorum melegime ..
cabucak guclensinde onu evime getireyim diye ..
Eve her geldigimde yatagina bakiyorum .. yakinda o yatakda melegim yatacak ..
odasi onun kokusuyla dolacak diye hayal ediyorum ..
Allahim Kizimi Bana Bagislasin .. baska hic birsey istemiyorumm ..
(Bu cocugun babasi yokmu hic bahsetmemissin diye soranlar olursa eger ..
Esimle Eylul Ayinda Bosandik .. O Turkiyede Ben Almanyada yasiyorum .. cocugu ile hic bir baglantisinin olmasini istemiyor .. o yuzden dogdugundanda haberi yok suan .. )