başka bi yerdede başlık acıp sordum ama belki bebeklerimin premature doğup daha uzun sure mama ile beslenmeleriyle ilgisi olabilir diye bi de benzer sorun yaşayan premature annelerine danışmak istedim:

sutum olmadığı icin bebeklerimi doğumlarından itibaren mamayla beslemek zorunda kaldım. kızımda bi problem yaşamıyorum ama oğlum son bi aydır biberonu almak istemiyor.onceleri bazı oğunlerde bunu yaparken son iki haftadır her oğun zorla yer oldu mamasını; kendini,başını kacırıyor,ağzını acmıyor ya da kocaman acıp emme işlemini yapmıyor,zorla tıkıyorum bu kezde feryat figan ağlıyor...
doktora danıştık,idrar kulturune bakıldı,bişey cıkmadı..diline baktı pamukcuk falan var mı diye,yok..oğun arasını acın dedi actık..hatta mamayı bile değiştirdik, ama sonuc değişmedi..oğlum duzeltilmiş olarak 2 ay bi haftalık(28 haftalık doğdu)..5 kilo 200 gr.zayıf bi bebek değil ama artık yemediği icin kilo alımı yavaşladı. 3 saatte bir 120 yemesi gerekirken 4 saatte 80-90,o da ağlata zırlata bi saatte..
goruş ve onerilerinizi bekliyorum..bebeklerde ikiz olunca tuketiyo birine bi saatte yemek yedirmek