Merhaba herkese , dun gece hastaneye kaldırdık nazlıyı, anlatayım, en son evde mamasını verdim saat 9 gibi, milupa aptamil verelim dedim sutum azdı, genelde hep anne sutu alıyor yavrum ama mamayada alışkın cunku gecen hafta ameliyat olduğumda eşim hep milupa vermişti, neyse yavrum sutunu ictikten 1 saat sonra kusmaya başladı 6-7 defa kustu yavrum, tamam bitti derken gene başladı, artık sarı safra kusmaya başlamıştı.Yuzu kirec gibi oldu, herşey 30 dakikada gercekleşti, 30 dakika once gulen oynayan yavrum 30 dakika sonra bembeyaz oldu, hayatımda onu ilk defa boyle gordum. senağlamaKollarıma yığıldı, gozlerini kapattı...Kaptığımız gibi hastanesine goturduk .Acildeki doktor nazlımın durumunu hic iyi gormedi, yatış verdi hemen, serum takılacak dedi, herşey ondan sonra başladı, yavrum susuz kaldığı icin damar bulamadılar, nasıl ağladığını tahmin edemezsiniz..:a015::a015:Beni dışarı cıkardılar, yarım saat kadar uğraştılar, ama damar yolu bulamadılar yavrumun damarlarını patlattılar (( hastanenin dışına cıktım sesleri duymamak icin, genede sesi geliyordu, kulaklarımı tıkadım, dayanamadım ( neyse en son care artık anestezi uzmanı gelip yapsın biz yapamadık dediler, caresiz kaldım arkadaşlar, tıpdunyası caresiz kaldı, bir damarı bulamasalardı gidiyordu yavrum...nazlıma serum veremedikleri icin iyice bitkin duştu, kolları iki yana bacakları ayrık bir vaziyette bembeyaz yatıyordu sedyede, onu kaybediyorum sandım, doktorlar da cok korktu, panik yaptılar, onlar panik yapınca ben hepten fena oldum, doktor "damar yolunu bulmamız lazım gerekirse ameliyat yolu ile damara ulaşıcaz" dedi, "serum takmazsak bebeği kaybederiz" dedi. Bir anda nasıl bu kadar halsizleşti anlam veremedim. Bir anda fenalaştı bebeğim...Bebek hemşireleri vazgecti artık, Anestezi doktoru geldi, once ayağından sokmayı denedi, onu başaramazsam başından giricem artık dedi, saclarını traş etmek icin jilet falan hazırladılar ((((( ben fenalaştım beni gene dışarı cıkardılar.Neyseki can hıraş ağlamalardan sonra ayağının ustunden damar yolunu girdiler. Doktor ve hemşireler bir oh cekti, doktor bey "cok şukur cok korktum bir an yapamıcaz diye" dedi.Tum acil işini gucunu bıraktı herkes nazlının başında, yok olamaz benim başıma gelmez boyle şeyler diyorum icimden.Boyle şeyler başkalarının bebeklerine olur benimkine olmaz diyorum surekli, konduramıyorum, keşke şimdi her gece olduğu gibi nazlı uykuya dalmışken kıvrılıp kestirdiğim salondaki uclu koltukta uyuyor olsam ve bunlar ruya olsa dedim icimden.

Neyse serum verildi, Tum gece serum yerini oynatmasın, cıkarmasın diye bacağından tuttum, gozumu bile kırpmadım, odamıza cıktık, yetişkinler icin olan koca hasta yatağında, bacağında serum, bacakları cıplak minicik bedeniyle oylece uyuya kaldı bebeğim. Dun gece hastanede kaldık, bugun oğlen taburcu olduk. Bu gece ishali başlayabilirmiş. Genelde ishal 1-2 gun sonra başlarmış. Rota virusten şupheleniyorlar, yada gıda zehirlenmesi. Rota virus aşısı oldu halbuki ama doktorlar aşı kesin koruyuculuk sağlamaz dedi.İnşallah rota virus değildir.Bugun az sut icir dediler, zaten cok az emiyor, kaşıkla veriyorum sutumu.Bebeğime dua edin arkadaşlar ne olur yalvarırım...Bir daha serum bağlanmak zorunda kalmasın, ishal olursa sut icmediği icin tekrar serum bağlanabilirmiş. Cok korkuyorum..Cok mutsuzum..Anne olmak cok zormuş..Buradan anne olmak icin uğraşan, bebeğini duşuren arkadaşlarıma sesleniyorum, cocuğu olmayanın bir, cocuğu olanın bin derdi var...Herşeyin hayırlısını isteyin, bebeğimi kaybedicem sandım ben, Başımı yastığa koyamıyorum kusucak diye...Başımızdaki bu kara bulut nezaman dağılacak? :cok uzgunum:Nazar mı değdi bize? :cok uzgunum:Şunu anladım ki tıbbın bebekler icin yapabildiği şeyler sınırlı, bir zehirlendimi bir anda 3 ayda aldığı kilo kaybediliyor...Allahım bebeğim iyiye gitsin bir daha kotu olmasın neolur.
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: