Konudan bahsetmem gerekirse, bir sitede WinReducer isimli programla kendi ozel Iso'muzu hazırlaya bileceğimiz yazıyordu. Ben de Windows 8 kullanıyordum ancak Enterprise olduğu icin 8.1'e yukseltemiyor idim . Bu yontemi de oğrenince bari bu yontemle hazırladığım yontemle kurayım dedim. Ancak programın 8.1 Iso 'su hazırlayan version'unun sadece Windows 8.1 uzerinde calıştığı yazıyordu.
Ben de bunun uzerine Java'nın VirtualBox isimli programını denemeye karar verdim once 64 bit olan bir Windows 8.1 Iso'su indirdim, daha sonra VirtualMachine'i kurdum. Yeni seceneğine bastığım zaman adı ve işletim sistemi yazan bir yer yoktu ancak internette 64 bit işletim sistemini destekliyordu...(En azından 64 bit seceneği vardı...) Birinci sorunum bu: 64-bit olmaması, ikinci sorunum ise başka bir iso ile calıştırmaya calıştığım zaman donanım sanallaştırma kullanılabilir değil hatası veriyordu.
(İşlemcim AMD) Bunun bir cozumu var mı? Yoksa işlemcim sanallaştırma desteklemediği icin yapamayacak mıyım? Ayrıca bu sanallaştırma Bios ayarlarından kapatılıp acılan bir şey mi? Bu arada işlemcim AMD AthlonII x645 4 cekirdekli olanı...Eğer desteklemiyorsa başka bir cozumu var mı? Şimdiden teşekkurler...
VirtualBox Donanım Sanallaştırma ve 64-bit sorunu
Windows 80 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 8
- VirtualBox Donanım Sanallaştırma ve 64-bit sorunu