sakın cocuklarınızı zorlamayın,ben 27 aylık oğluma tuvalet eğiti verirken şunu anladım ki her cocuğun zamanı farklı.2 yaşına geldi hadi artık oğrenmen gerek diye bişey yok.ben de bu hataya duştum 2 yaşını gecer gecmez başladım oğretmeye...canım oğlum hic hazır deilmiş meğer,her gun gulen cocuk gulmeyen huysuz bi cocuk oldu cıktı...ve sonunda yeter dedim ya..doğru zaman gelene kadar bezliycem,bezlemeye başladım tekrar,ama ara ara bez değiştirirken cok zorlamadan goturuyodum,kendide isterse tabi..bazen bilerek etrafa yapıyodu,bazen istemeden kacırıyodu ama coğu zamanda gitmek istemiyodu.istemediğinde goturmedim...2 hafta kadar once izne cıktım,beraber cok guzel zaman gecirdik..oynadık,gezdik...derken bide bakmışım oğlum beni mutlu etmek icin kendiliğinden soylemeye başladı...şimdi işten geldiğimde "anne ben kakamı yaptım"diyo...canımm oğluşum
diyeceğim o kietrafa deil,başkalarının cocuğuna gore değil kendi cocuğunuza gore sabırla doğru zamanı bakleyin...daha sonra biraz caba birazda doğal bir gelişimle herşey yoluna giriveriyor işte...
tum anneler başarılar bu surecte