Oğlum 6 aylık, yaklaşık 1 aydır azar azar başladım ek gıdalara.
Ancak paylaşmak istediğim bu değil, tarımla ilgilenenlerden yakinen biliyorum ki, artık meyve ağaclarına dahi (sebzelerde ise korkunc boyutlarda) kimyasal ilaclar ve hormonlar kullanılıyor. Hatta bu uretimleri yapanlar kendi yetiştirdikleri pazarladıkları bu urunleri tuketmeyip evleri icin ayrıca hormonsuz yetiştirip onlarla besleniyorlar. Neden boyle yaptıklarına gelince de o oldukca uzun ama kısaca ozetlersek, gecimlerini sağlamak, diğer ciftcilerle yarışabilmek, kazanabilmek, maliyetleri duşurebilmek icin. İlerde bu nedenle eciş bucuş ya da erken yaşta kanser vb rahatsızlıklarla tanışan bir nesille karşılaşmamız cok olası ne yazık ki. Artık carşılardan pazarlardan aldığımız urunler o eski urunler değil, bize zamanında annelerimizin yedirdiği urunlerde de değil. Evde kendi cabasıyla bebeklerine birşeyler hazırlayan ve yedirenleri takdir ediyorum ve cok imreniyorum da acıkcası, ancak kendi sebzemi meyvemi yetiştirmeden yada bildiğim komşularım ya da akrabalarımdan gelmeden bebeğime bu urunleri yedirmem. Bu gune kadar da yedirmedim. Hatta bu konuda doktorumuza duşunduklerrimi ve yaptıklarımı anlattım, takdir etti. Kesinlikle aynı yontemle devam etmemi onerdi, onlar da bebeklerini bu şekilde besliyorlarmış uzun uzun sohbet ettik.
Benim kullandıklarımda şoyle, sadece ama sadece organik ibareli olan meyve ve sebze pureleri (mumkunse meşeiinide seciyorum), ev yapımı yoğurt (bebek sutuyle veya organik sutle mayalanmış- bu sutleri de sadece bebek yoğurdu yapımı icin kullanıyorum), organik pekmez, organik kayısı kurusu ve bilimum organik urunler (bulabildiğim kadarıyla tabi). Bizim tukettiğimiz urunlerle de tanışacak elbette bebeğim, ama niyetim 1 yaşından once değil. Anne sutu vasıtasıyla olan tanışmasını saymıyorum Butun bir evi organik urunlerle doldurabilmek tabi ki mukemmel olurdu ama maddi olarak buna dayanmak oldukca zor takdir edersiniz.

Sizlerin de bu konuda yaptıklarını aldıklarını duymayı cok isterim hatta bu konuyla ilgili yeni urunler ya da alternatifler buldukca buraya ekleyeceğim.

Hep sağlıklı olsun inşallah bebeklerimiz.