Psikoloji ve psikiyatrideki rahatsızlıkların buyuk bir kısmının cocukluk doneminde ki sorunlardan kaynaklandığı bilinen bir gercektir. Ozellikle 0-6 yaş dilimi kritik yaş olarak nitelendirilmiştir. Bu donemde en yaygın olarak kullanılan test Denver II Gelişimsel Tarama Testi dir. Uzmanlar bir cok araştırmada bu testi kullanmaktalar. Norolojide, psikiyatride ve psikolojide bu test cok yaygın olarak kullanılmaktadır. Denver II Gelişimsel Tarama Testi 4 ana gelişim alanı hakkında bize ayrıntılı bilgi vermektedir.
Dil gelişimi: Dil gelişimi ile zeka rasında cok sıkı bir ilişki olduğu uzmanlar tarafında sıklıkla soylenmektedir. Dil gelişimin temellerinin atıldığı ve konuşmanın en hızlı geliştiği donemdir cocukluk.
Kişisel Sosyal gelişim: Kişisel sosyal gelişim ozellikle cocuğun kendini ifade etmesi ve toplum icerisinde kendi kimliğini ve kişiliğini uygun bir şekilde ortaya koyması olarak tanımlanmaktadır. Okul oncesi donemde cocuğun yabancı ortama( ana okuluna) girdiğinde cok farklı sorunlar yaşamaktadır. ve aileler hemen telaşa kapılmaktalar. Fakat şu bilinmelidir ki bu sorun bir sonuctur. Bunun tohumları daha onceleri atılmıştır. İşte Denver II bu tur sorunların tespitinde onleyicilik fonksiyonunu ustlenmektedir.
İnce-Kaba motor gelişim: Oz bakım becerileri dediğimiz ve fiziksel beceriler dediğimiz yetenekleri kapsamaktadır. cocuğun yurumesi, tutması, koşması, merdiven cıkmasına, yemek yemesi, tuvaletini yapması, ustunu giyinmesi vb. yetenekleri kazanıp kazanmadığını olcmektedir.
KIZLAR BUGUN NOROLOJİ MUAYNEMİZ VARDI DOKTOR MUAYNE SONUCUNUN İYİ OLDUĞUNU HERŞEYİN YOLUNDA GİTTİĞİNİ AMA DENVER TESTİNİ YAPTIRMAMIZIN ŞART OLDUĞUNU SOLEDİ.PREMATURE DOĞAN BUTUN BEBEKLERE YAPILMASI GEREKİYOMUŞ.ARANIZDA YAPTIRAN VARMI ?SONUCLARINIZ NASIL CIKTI?NERDE VE HANGİ FİYATA YAPTIRDINIZ OĞRENEBİLİRMİYİM.BEN BUGUN SSK GOZTEPE COCUK HST.GİTTİM ORDA DENVER TESTİ İCİN BAYA SIRA VARMIŞ BAYA İLERİ Bİ TARİHE VERİYALARMIŞ HENUZ ALAMADIM AMA BU HAFTA ALMAYA CALIŞICAM.BAKALIM NEZAMANA VERECEKLER VE SONUC NE CIKACAK..
Premature Bebekler Denver testi (gelişimsel tarama testi)
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Premature Bebekler Denver testi (gelişimsel tarama testi)