İsrail futbolunun efsane isimlerinden Haim Revivo gundemi değerlendirdi. 50 yaşındaki eski futbolcu bir donem ulkemizde Fenerbahce ve Galatasaray formaları da giydi.
İsrailli futbol insanı, Beşiktaş-Fenerbahce derbisinin favorisini TRT Spor'a acıkladı.
Fenerbahce'nin sezona iyi bir başlangıc yaptığını ve sarı-lacivertlileri takip ettiğini belirten Haim Revivo, şunları kaydetti:
Fenerbahce'yi takip ediyorum. Sezona iyi başladılar, 20 gol attılar. Bu durum onlar icin oz guven kaynağı olacak. Onemli bir iş yapıyorlar. Eğer bu macı kazanırlarsa, şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet olur.
Derbide favorinin Fenerbahce olduğunu dile getiren Haim Revivo, konuşmasına şoyle devam etti:
Fenerbahce'yi kazanmaya yakın goruyorum. Hucum oyuncuları ne yaptıklarını biliyor. Beşiktaş cok zor bir deplasman ama şampiyon olmak istiyorsanız, kazanmak zorundasınız.
Sarı-lacivertlilerin teknik direktoru Jorge Jesus'u değerlendiren İsrailli futbol adamı, "Jorge Jesus, cok kaliteli bir teknik adam. Hucum oyununu iyi oynuyor fakat benim icin Mustafa Denizli farklı bir yere sahip" diye konuştu.
Fenerbahce'de bireysel performanstan cok takım olarak hareket etmenin daha onemli olduğunu vurgulayan Haim Revivo, "Bu sezon tek bir oyuncu olmak zorunda değil. Tum takım şampiyon olmak istiyorsa, hep birlikte hareket etmeli. Biz 2001'de şampiyon olduğumuzda tek bir vucut gibi hareket ettik. Bugun oyuncular da boyle davranmalı" ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertlilerin genc yeteneği Arda Guler'in performansını yorumlayan Haim Revivo, "Arda Guler'in oyun tarzını beğeniyorum. Nasıl gol atması gerektiğini biliyor. Turk genc oyuncuları izlemeyi seviyorum. Altyapı bence cok onemli. Fenerbahce'de temel her zaman Turk oyuncular uzerine kurulmalı" yorumunda bulundu.
Haim Revivo acıklamalarına şu şekilde devam etti:
Beşiktaş'ı 2-0 yendiğimiz bir mac hatırlıyorum, iki golu de Serhat Akın attı. Oraya hazır bir şekilde gittik. Kalabalık savunmaya rağmen, Serhat gollerini attı. İlk dakikadan itibaren kazanmak icin her şeyi yaptık. O sezon hayatımın en guzel sezonuydu. İlk yılımdı, pek cok kaliteli oyuncular vardı. İnsanlar, bana Şampiyonlar Ligi'nde kazanacağımızın macların heyecanını anlatıyordu.
Herkes uzun yıllar boyunca şampiyonluğu bekliyordu. Okocha'dan sonra ustumde ağır bir sorumluluk vardı. Mustafa Denizli ile şampiyon olduk. Galatasaray'ın son macta 5 veya 6 gol atması gerekiyordu ama son macımızı kazanarak buna izin vermedik. Samsunspor'a 2 gol attım, hayatımın en guzel anlarından birisidir.
Fenerbahce taraftarını cok seviyorum. Turkiye'deki son yılımda Galatasaray'a transfer oldum. İnsanlar Fenerbahce'den isteyerek ayrıldığımı sanıyorlar ama bana 8 ay boyunca odeme yapılmadı. Yeni bir sozleşme icin konuştum ama ikna edemedim. Almanya'ya ailemi gormeye gittim ve orada benimle ilgilenen kulupler vardı ama ben Turkiye'de kalmak istedim.
Galatasaray bana 2.5 yıllık sozleşme onerdi, ilk başta sıcak bakmadım ama başka carem yoktu. Fenerbahce bana cok şey kattı. İsrail dışında Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ilk oyuncuyum. Onları her zaman takip ettim. Kalbim hep onlardan yana.
Kulubumu ve taraftarlarımızı cok seviyorum, onları her zaman saygıyla anıyorum. Ne zaman onlarla karşılaşsam bana desteklerini gosteriyorlar.
Haim Revivo Beşiktaş-Fenerbahce derbisi icin favorisini acıkladı!
Spor Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Haim Revivo Beşiktaş-Fenerbahce derbisi icin favorisini acıkladı!