Normalde googleden cozulemeyecek sorunun olmadığına inanan bir insanım ki butun sorunlarımı da cozmuşumdur. Ama bu windows 8 ve samsung un bana yarattığı sıkıntılara cozum aramaktan sıkıldım. İlk defa bir foruma uye olup derdimi yazıyorum cunku elimden birşey gelmiyor artık.En azından cok sık ziyaret ettiğim technopat.net kaydolmama da bahane oldu.

Windows 8 single language 64bit olarak aldığım laptopa başka bir işletim sistemi yukledikten sonra tekrar Windows 8 yuklemeye calıştım ama laptopu acınca ilk logo ekranından sonra eğer bios ayarlarında bootmode UEFI seciliyse direk biosa bağlanıyor , CSM Boot seciliyse logodan sonra siyah ekranda kalıyor. UEFI mode seciliyken F10a basınca ekranda bir tek bios a bağlanma seceneği cıkıyor CSM de ise ilk sırada HDD sonra DVD secenekleri cıkıyor ve hdd secerek masaustune bağlanıyorum. Yani hardiskimi goruyor ama bootable değil. Hardiski tekrar GPT yapmaya calıştım cd taktıktan sonra format ekranında shift+10 komut satırıyla diski GPT ye cevirdim formatı attım ama yine pc acılışı aynı kaldı. Hardiskte msr efi gibi partitionlar yapmam gerekiyor ama bulabildiğim tek kaynak Nasıl kurmak ve 64-bit Windows yansıma gpt onyukleme . Burada yazanları tam yapsam da sorunum hallolur mu onu da bilmiyorum zaten tam beceremiyorum eksik yapınca formatta başlamıyor bu diske yuklenemez hatası cıkıyor. Anca tum diskleri birleştirince duzeliyor. Umarım yardım edecek birileri vardır şimdiden ilgilenen herkese teşekkurler.

Yardım edebilecek kimse yokmu?

Arkadaşlar kısaca hardiski gpt yapıp format atınca hdd bootable olmuyor. Onun icin format sırasında msr efi tarzı partitionlar oluşturmam lazım bi fikri olan yokmu?