Ben 2,5 aylık oğlumun aşılarını sağlık ocağında yaptırıyorum ve ayrıca ozel bir hastanenin cocuk doktoruna goturerek rutin bir kontrolden geciriyorum.Doktorumuz genc,guleryuzlu ve hoş bir bayan. Davranışları bana karşı saygılı bebeğime karşı sevecen... Ancak nedense umduğumu bulamamışım gibi bir his var icimde... Bebeğin kilosunu,boy ve kafa cevresini olcuyor ciğerlerini dinliyor bıngıldağına bakıyor, genel vucut kontrolunu yapıyor, kaka yapma sıklığını soruyor ve muayene bitiyor. Halbuki bu kontroller sağlık ocağında aşılarla birlikte zaten yapılıyor... Oyleyse ozel hastaneye neden gidiyorum diye kendi kendime sormaya başladım...
Ben doktorun benim beslenmem ve sutum ile ilgili onerilerini almak ayrıca bebeğimin bulunduğu aya uygun oyun/oyuncak, faaliyet ve egzersizlerin neler olduğunu oğrenmek istiyorum...
Orneğin 2 gun once 2. aydan sonra bebeklere eldiven takılmasının onerilmediğini bu forumda oğrendim. - Bizim doktorumuz şimdiye dek bu konuda bir şey soylemedi, burada okumamış olsam eldivenleri 6-7. aya kadar takmaya devam ederdim sanırım.
Elbette sorun olduğunu duşunduğumuz konuları doktora biz soracağız ancak doktorların da bizler sormadan anlatmaları gereken bazı bilgiler yok mu? Bebeğin sağlığı demek sadece boyu-kilosu-kaka yapma sıklığı mı demek??
Yenidoğan bebekler icin gerekli fiziksel egzersiz, oyun vb aktivitelerin neler olduğunu cocuk doktorları anlatmıyor mu??
Doktorumdan cok şey mi bekliyorum acaba?
Ya sizlerin doktorları ????