Daha onceden Lenova S400 dizustu bilgisayarımda W8 vardı, ilk başlardan pek ısınamamıştım W7 daha kolay geliyordu. Fakat yaklaşık 1 hafta sonra, ne kadar kullanışlı, ne kadar rahat, stabil bir işletim sistemi olduğunu anladım ve masaustu bilgisayara da bunu kurmaya niyetlendim. " Windows 8.1 RTM Turkce İndirme Bağlantıları " adlı konuya başvurdum. Zaten Recep abi her şeyi ayrıntısıyla anlatmıştı, bana da bunları uygulamak duştu, W8 iso dosyasını indirirken yaklaşık 4 saatte indirdiği icin biraz sıkıldım (malum TTnet) fakat sonrasında, aynen konuda anlatılanları yaptım.

Oncelikle evde kıyıda koşede bulduğum 32gb sandisk flash belleğe, iso dosyasını yazdım. Ardından bilgisayarı yeniden başlattım, ve USB boot yaptım. Zaten direkt olarak kuruluma yonlendirdi, kurulum tamamen Turkce "4 yaşındaki bebek bile yapar" dediğimiz turden. Dikkat etmeniz gereken tek kısım Harddisk'i bolme kısmı, bende 1TB'lık bir harddisk vardı bunun 200GB'lık bolumunu C:'ye verdim ve sistemi buraya kurdum. Ayrıca kurulum sırasında hic sorun yaşamadım, benim icin hic bu kadar kolay olacağını bilmiyordum.

Ayrıca bu konuyu acmamın sebebi, kurulum yaparken sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak ve deneyimlerimi anlatarak, kurmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak.