Merhabalar. Kendi topiğimize yazmıştım ama hikayemin cesaret verici olacağını duşunerek burada da paylaşmak istedim..

15. aralık carşamba sabahı saat 6 da yatağa girdim. Aralık anneleri bilir,hic uyuyamıyordum ancak sabaha karşı. uyku ile uyanıklık arası hani ilk adet kanaması geldiğinde hissederiz ya bazen oyle bir şey hissettim ayağa kalktım ve bacaklarımın arasından şakır şakır sular akmaya başladı. Eşime seslendim kalk benim suyum geldi dedim başladım gulmeye Doktoru aradım tamam hastaneye gec,orada goruşuruz dedi. Annemi aradım haber verdim. Duşa girdim,saclarımı duzelttim,eşime bardakları toplattım. Bu arada eşim pc acmış hadi kızlara yaz dedi zaten aklımdaydı topiğe yazdım toparlandık cıktık. Sancım falan yok takside muhabbet sohbet,yuruyerek girdim acile doğumhane nerede dedim bizimkilere bekleyin haber veririm dedim ve girdim Suratsız gece nobetcisi bir ebe vardı catala cıktım muayene etti(butun sularımızı uzerine sıcrattık oh olsun) acıklık 4 cm doğum başlamış dedi. Salak bana bir şey demeden lavmanı yaptı. Tabi hemen indim tuvalete gittim. Ben ucuyorum zaten epidural alacağım acıklıkta 4 cm oh oh diye Neyse sancı odasına girdim tek kişilikti zaten nst ye bağladılar bu arada ebeler nobet değişimi yaptılar. Bana cok tatlı bir ebe duştu Sancılar hafiften gelmeye başladı. Biraz şiddetli adet sancısı diyebiliriz. Ebeyi cağırdım ben epidural alacağım dedim doktoru beklememiz gerekiyormuş. Bu arada ebe dedi ki epiduralde sıkıntı cekiyoruz. Ikınma hissi olmadığı icin anne ıkınamıyor ustten bastırmak zorunda kalıyoruz vs. Ben kararsız kaldım. Doktorum geldi muayene etti acılma 6 cm bence epidural alma bak iyisin yaparsın sen kendi sancılarınla dedi. Eşimi cağırdım alsam mı almasam mı diye konuşurken 70 lerde bir sancı geldi canım yandı tabi epidural almaya karar verdim. Anestezi doktoru geldiğinde damar yolu acılıyordu o yuzden tekrar cıkmış ameliyathaneye onu beklerken sancılarım sıklaştı ve zorlamaya başladı. Geldiğinde beni doğumhaneye aldılar belimi olabildiğinde dışarı cıkartmamı istediler. Bu arada sancı gelince onlara durmalarını soyluyor derin nefesler alarak geciştiriyordum. Batikon surdu,uyuşturucu iğne vurdu (acımıyor) oncelikle test dozunu verdi ve beklemeye başladık. 5 dk sonra ağrılarım daha azaldı,asıl doz yapıldı. Sonrasında sancıları ilk ufak sancılar kadar hissetmeye başladım. Ancak 30 dk sonra bir şiddetli sancı geldi,midem bulandı biraz istifra ettim Sancıları hissettiğimi soyledim ikinci bir doz yapıldı. Bu arada annemler ablam eşim yanıma gelebiliyorlar. Ama hepsini aynı anda almıyorlar. Eşim cıktı annem gelsin dursun yanımda dedim. Ebe muayene etmek istedi. Acılma 10 cm olmuştu,annem gelemeden doğuma aldılar beni. Bacaklarımın uzerine basamadığım icin tekerlekli sandalyede gule oynaya doğumhaneye girdim Amma velakin sancım yok! E benim sancım yok,hani tuvaletim gelmiş gibi olacaktı dedim,sanırım ikinci dozu aldığım icin olmadı. Oyle cıktı catala elim karnımda sertleşince ıkınacağım. Ebeye caba gostereceğime dair soz verdim. Başladım karnım sertleştiğinde gucum yettiğince ıkınmaya. Yuzum kızardı,goslerim yuvalarından fırlayacak gibi kanımın son damlasına kadar ıkındım.40 dk kadar bu şekilde ıkındım,aralarda ebeyle sohbet ettik sacları gorunuyormuş,cok sacı yokmuş vs. Cok yaklaştık gucluce ıkın dedi ve doktorumu cağırdı. Doktorum şimdi ben ıkın deyince ıkın ve kesme ıkınmayı dur deyincede dur dedi. Derin nefes aldım o son ıkınmayı yaptım,doktorum dur dedi icimden bir şeyler aktı ve bacaklarımın arasından beyaz bir bebek cıktı ) Gobek bağını kestiler,oğlum ağlamaya başladı 2 dk sonra henuz yıkanmadan hasta bakıcı yanıma getirdi cok kısa gostermek icin cin gibi lacivert gozleriyle şaşkın şaşkın bakıyordu... Ah kızlar odada yanıma getirip kucağıma verdiklerinde o kadar cok ağladım ki. Tarif edilemez bir şey,benim mi diyorsunuz bu benim mi )

Allah herkese boyle kolay doğum nasip etsin. Bu arada dikişim var ancak ne kesilirken ne de dikilirken hissetmedim.