Ben de tarifleri sizinle paylaşmak istedim. Cunku eminim ki aynı durumda olan bebekler vardır.
TARİF 1
YUMURTALI EKMEK
Aslında hepimizin bildiği birşey. Cok da basit. 1 dilim ekmeği cırpılmış yumurtaya bulayıp hafif yağda tavada kızartıyorsunuz hepsi bu...
TARİF 2
PEKMEZLİ KEK
Hem icinde pekmez olduğu icin hem de yumurta olduğu icin cok faydalı.
3yumurta
2kahve fincanı pekmez
1kahve fincanı sıvı yağ
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
Butun malzemeyi mikserle cırpıp kucuk bir kek kalıbında 175derecede 35-40dk pişiriyorsunuz.
TARİF 3
CILBIR
1yumurta
1 cay bardağı yoğurt
1diş sarımsak
3 bardak su
1er tatlı kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
Suyu tencerede kaynatıyorsunuz. Sonra kaynamaya başlayan suya once bir tutam tuz koyuyorsunuz. Sonra da yavaşca yumurtayı kırıyorsunuz.Sarısının patlamaması gerekiyor.2-2,5dk kaynadıktan sonra delikli kepceyle tabağa alıyorsunuz. Sarımsaklı yoğurt yapıp yumurtanın uzerine dokuyorsunuz. Afiyet olsun...
Bu tarifi bebekyemeklerim.com adresinden aldım.
TARİF 4
PATATESLİ TOPLAR
Bu tarif de sevgili topik arkadaşım Simenay'dan alıntıdır.
Haşlanmış patates
Yoğurt
Sıvıyağ
Haşlanmış yumurta
Un
Kabartma tozu
Haşlanmış patates ve yumurta iyice ezilir. İcine yoğurt, sıvıyağ ve alabildiği kadar un koyularak hamur yapılır. En son kabartma tozu eklenip yoğurulur. Bu karışımdan minik toplar yapılarak fırın tepsisine dizilir. 180 derecede uzeri kızarana kadar pişirilir. İsterseniz ceşitli sebzeleri (kabak gibi) de haşalyıp icine rendeleyebilirsiniz. Hatta eğer sıcak tuketecekseniz icine kaşar peynir de rendelenebilir.
Bebeğinizin damak tadına gore zenginleştirebileceğiniz cok kolay bir tarif..
Sizden de yumurtalı tariflerinizi bekliyorummmm.