SİNAN VARDAR - BEŞİKTAŞ KAZANIR
Yarın Beşiktaş ile Fenerbahce derbi macta karşı karşıya gelecekler. Tabii ki derbilerin heyecanı bir farklı oluyor. İki takım icin de onemli ama saha ve seyirci avantajını kullanacak olan Beşiktaş icin bu macı kazanmak cok değerli olacak. Son iki haftada 5 puan kaybeden Kara Kartal, derbiden 3 puanla ayrıldığı taktirde moral ve motivasyonu yeniden yukleyecek.
Beşiktaş son iki hafta oncesine kadar Turkiye'de seyir zevki yuksek bir tempoda maclar cıkarıyordu. Onde yapılan baskı, takım uyumu, hucum zenginlikleri, siyah-beyazlı takımın artı yonleriydi.
İstatistikler her ne kadar iyi olsa da son iki haftada yaşanan savunma hataları sıkıntıya neden oldu ve teknik direktor Ismael yeniden tartışma konusu oldu. Her ne kadar yonetim 'hocamızın arkasındayız' acıklamaları yapsa da derbi macın kaybedilmesi durumunda Ismael'in koltuğu sallanır.
SALİH VE JOSEF'E DİKKAT
Sezona iyi başlayan ve taraftarına uzun bir aradan sonra umut veren F.Bahce ise derbi mactan azından 1 puanla cıkmak isteyecektir.
Sarı-lacivertli takımın teknik direktoru Jesus'un zamanla ağırlığını hissettiriyor olması dikkat cekici. Tabii ki daha ligin altından cok sular akar ama Ali Koc'un başkanlık doneminin en iyi F.Bahce'sini izliyoruz bu sezon.
Beşiktaş'ın derbi macta da hucum futbolu sergileyeceğini duşunuyorum. Orta sahada buyuk bir mucadele olacak. Ben bu macta Beşiktaş'ın en buyuk kozlarının Salih ve Josef olacağını duşunuyorum. Bu iki futbolcunun savunma ve ofanstaki performansı Beşiktaş'ı ileriye taşırken, Fenerbahce'yi de durduracaktır.
Tabii ki Weghorst Beşiktaş'ın gol silahı ama Dele Alli ve oynarsa Ghezzal'ın yaratıcılıkları da Kartal'ın kozu olacaktır. Masuaku, Redmond ve Rosier'in kanat bindirmeleri onemli olduğu kadar savunma hattının işleyişi ve Ersin'in performansı Beşiktaş'ın, Fenerbahce macında kilit rol oynayacak.
TARAFTAR BUYUK GUC
Taraftar en buyuk guc olacaktır. Beşiktaş kadro kalitesi bakımından Turkiye'nin en iyisi... Tum bunları değerlendirdiğim zaman Beşiktaş'ı, F.Bahce derbisinde favori goruyorum.
Zaman zaman takım olma kurgusundan uzaklaşma ve basit hatalar sıkıntı yaratsa da siyah beyazlı takımın F.Bahce macından iyi skorla sahadan ayrılacağına inanıyorum. Umarım iki buyuk kulube yakışan dostlukta ve mucadelede hakemin konuşulmadığı bir derbi olur.
GURCAN BİLGİC - FENERBAHCE VE DİĞERLERİ
Ligin yedinci haftasında kendi kendine "donum noktası" haline gelen bir derbi oynanacak. Beşiktaş'ın ust uste puan kayıplarının karşısına F.Bahce'nin "durdurulamazlığı" cıkınca, sayfalara Ismael'in alacağı tedbirler duşmeye başladı. İşte bu yuzden Beşiktaş kaybetmemek icin oynayacak bu macı. Bu senaryo karşılaşmanın iplerini de Fenerbahce'nin eline bırakır.
Bir taraf cozum ararken, diğeri sıkıntı yaratmanın peşinde. Peki; 40 bin taraftarı onunde Beşiktaş teknik heyeti bunu nasıl kabul ettirecek. Sosyal medyadan nabız tuttuğunuzda ise kazanma ihtimali uzerine kurulu yorumlar. siyah– beyazlı taraftarlar "yeneceğiz" diyemiyor. Haklılar, cunku takıma guvenemiyorlar.
Jesus, Rennes deplasmanın da bile takımın oyun kurgusunu bozmadı. gel bakayım şoyle" dediler. Dolmabahce'de de farklı duşunmesini beklemiyorum bu yuzden. Derbinin onemi, 40 bin rakip taraftar, İsmael'in baskı altında olması, O'nu cok ilgilendirmiyor. "Benim oyunum bu" diyor, sonrasında macın hikayesine gore, senaryoda değişiklik yapıyor.
Gecen sezon topun 40 dakika oyunda kaldığı, ligin en kotu macını seyrettirdiler bize. Fenerbahce icin sonraki haftalara da bir meydan okuma olacak. Cunku sarı-lacivertliler, uzun suredir bu kadar "tehdit eden" bir takım olmamışlardı.
Sadece Beşiktaşlılar değil, zirve hedefindeki diğerleri de puan kaybına gozlerini dikmiş durumdalar. Yani; Fenerbahce bu macı dort–beş takıma karşı oynayacak.
Bu yuzden "algoritmanın" sectiği hakem Volkan Bayarslan'da da olacak tum gozler. VAR hakeminin yorumları daha da onem kazanacak. Bu macta sonuctan ziyade, dinamiklerin sezona nasıl baktığı ortaya cıkacak.