inek sutu koymazsanız su ile 7-8 aylık bebeklere verilebilir
buyuk bir kapta mısır unu tam buğday unu pirinc unu ve irmiği birbirine yakın olculerde katıp karıştırıyorum ve kavanoza dolduruyorum, hazır karışımı her gune kullanıyorum
tarif şu:
1 su bardağı sut
2 yemek kaşığı un karışımı
1 cay kaşığı şeker ya da 1 tatlı kaşığı pekmez (pekmez daha iyi tabii ama bazı bebekler sevmiyo tadını)
muhallebi yapılıyor katı olacak kıvamı, pişince icine yarım muz yarım armut eziyorum (ya da şeftali kayısı, kavun karpuz bile koyuyorum yani ne seviyorsa)
1 kibrit kutusu peynir (ertesi gunu yumurta sarısı)
boylece gayet besleyiici ve hazır mamalardaki bir cok kimyasalı icermeyen kahvaltı ben artık kaşık mamalarını kestim 3-4 aydır kahvaltısına katıyordum ama artık bunu yapıyorum
boylece koca bir kaseyi yiyor oğlum ama ayrı ayrı verdiğimde bi cimcik ondan bi cimcik ondan acıkcası şişman olmayan bebeklere ben karışım kahvaltıdan yanayım daha besleyici oluyor benim oğlum cok hareketli cok guzel yediği halde kilosu normal bi de ustune duşmesem zayıf olacak 11 aylık tam 10 kilo bile değil 9700 falan
Bebek Beslenmesi 12 aylık bebeklere mama veya biskuvi icermeyen %100 doğal kahvaltı
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Bebek Beslenmesi 12 aylık bebeklere mama veya biskuvi icermeyen %100 doğal kahvaltı