Bu konuda Windows 10'dan Windows 8.1'e duşurmek istediğimi, ama harddiskte cok fazla veri bulunduğunu ve temel disk ile bir tane daha disk acamadığımı soylemiştim. Annem de bu işe pek iyi bakmadı.
Sonra da benim daha once duşunduğum ama hic denemediğim şeyi soyledi; herhangi bir disk oluyorsa, flash belleğe kurulabilir
Ben de WinToUSB ile flash belleğe Windows 8.1 to Go kurdum. Artık Windows 10 kısmını acmıyorum.
Kurulum guzel oldu ama her girişte Windows 10'un kurulu olduğu diski tarıyordu, kapattım o disk taramasını.
USB'yi de BIOS'tan en uste aldım bu nedenle artık flash bellek takılı olduğu surece Windows 8.1'i acacak.
Windows 7'yi de denedim Windows to Go ile fakat hic verimli değil.
Performanslı calışıyor. İcinde HDD olduğu icin sanki SSD kullanıyormuşcasına hızlandı. USB 3.0'ın da faydası var.
Onemli Not! Diskiniz ilk kurduğunuz zaman cevrimdışı oluyor. Win+X yapıp disk yoneticisinden diskinize sağ tıklayıp cevrimici yapın.
Bu şekilde hem Windows 10'daki verilere ulaşılıyor hem de flash belleğin iceriğine bakılıyor.
Annem de hayatında hic 8.1 gormediği icin biraz şaşırdı ve "havalı" buldu.
Ayrıca soylemeyi unuttum soyleyeyim, @AJFA hocamın NTLite ile duzenlenmiş surumunu kullanıyorum
Eksi yonu: RAM kullanımı az ama RAM tamamen dolduğunda bazı uygulamalar cokuyor. Tabii bunu sadece 1GB RAM'li antika laptopta yaşadım cunku RAM dolmuyor.
Chrome 2 sayfa acıkken RAM kullanımı: