Arkadaşlar Merhaba.Ben 28 haftalıkken aniden sancılandım ve hastaneye gittiğimde doğumun başladığını oğrendim.7 gun hastanede kaldım buarada ciğer geliştirici iğne oldum.Serum ve ilaclarla şukur ki sancılarım durdu.Ancak hala arada kasılmalarım oluyor ama sık değil ve ayağa kalkarsam birşeyler yaparsam falan oluyor.Bugunde bebeğimin hareketlerini aşırı derecede aşağıda hissetmeye başladım ve acaba bebeğim kanala mı girdi diye korkup doktora gittim ki beyfendi ters donmuş yani ayakları aşağıda ve popoustu bile değil ayakustu duruyor şuan.Sorum şu: nobetci doktor beni cok korkuttu.Bu şekilde erken doğum olursa bebeğin kordonu aşağıda olduğu icin kordonu kanala sıkıştırır ve bu durumdada oksijensiz kalarak bebeğin kalp atışları durur dedi. o yuzden artık daha risklisin dedi Şimdi:
Bebeğim tekrar baş aşağı doner mi?
Doğum başlarsa veya acılmam olsa ben anlayabilir miyim?(İlkinde doğum başlamış ama benim ağrı eşiğim eğey yuksekmiş ben anlamamıştım bile)
Erken doğum riskine karşı nelere dikkat etmeliyim?(gunde 4 tane nidilat kullanıyorum)
Lutfen yardım edin cokk korkuyorum.Bebeğime bişey olmasın dua edinnnnn