benim 28 aylık bi oğlum 2 aylık bi kızım var.. ikiside sezeryan bebeği. oğlum 41 haftalık omasına rağmen gelmeyince doktorumuz artık riske atamam zehirlenebilir dedi. onun oncesinde hep normal dedi bende kendimi hazırlamıştım,her kadın kadar korkuyordumda ama bilerek de gidip kesilmek istemiyordum. bol hareket yuruyuş vs. doktor artık olmaz beklemek isterseniz siz bilirsiniz dedi topu bize attı. tabi bizde bebeğimize bişey olur diye 2 gun duşunup tamam dedik. bunun oncesinde gorumcem doktorun gel dediği tarihte gitmeyince bebek mosmor doğmuştu ve poposunda 5 yıldır hala kaybolmayan koca bir morluk vardı. bulunduğumuz ilde suni sancıyla doğum yapmaya calışan bir kadının bebeği kanala sıkışmış ve doktor kadını kurtarabilmek icin bebeği feda etmişti.. yani oğlum sonucta sezeryanla doğdu. birinci bebek sezeryan olunca aralarıda az olduğu icin kızımda planlı sezeryanla doğdu. her kadın normal doğumu yaşamak ister elbet bazıları icin iyi sonuclanır bazıları icin kotu. oğlum bi gece yarısı ben gelmek istiyorum deseydi seve seve kabul ederdim ama nasip boyleymiş..

şimdi konuyu neden actığıma gelincenormal doğum elbette guzeldir ama normal doğum yapanların sezeryan doğum yapanlara bu ofkesi neden?
okuyorum yok sezeryan olan kadınlar uzun yaşamıyormuş..
yok sezeryan olan bebeklerin omru kısa oluyormuş...
anne olmuş sayılmazmışız..
sezeryan olan kadın anne olduğunu anlamazmış yada gec anlarmış..
sezeryanla doğan bebekler gec tepki verirlermiş.
gobek kalırmış.kilo kalırmış..
ileride sorunlu bireyler olurlarmış.
sezeryan doğum yapan kadınların ileride rahimleri alınırmış. daha bir suru olumsuz şey.
yanlız bunları hep normal doğum yapanlar yazıyor nedennn. belki doğruluk payı olanlar vardır bilemiyorum.. ama benim gibi isteyerek yada istemeyerek sezeryan doğum yapmış kadınları ve psikolojilerini hic mi duşunmuyorlar..
bu yazılanları okuyunca uzelecek nice kadınlar yok mu?
birde şunlar var:
comk dua ettimm normal doğum yaptım yok biz hic etmedik sen kutsal hamilesin ben lanetliyim tovbe allahım yaa..
oğlumda gaz problemi vardıı duyanlar
"hımm sezeryan ya ondan"
kızımda yok oda sezeryann..
gorumcemde normal doğumdu ama onda da gaz sorunu vardı. benden sonra ablam normal yaptı ben ikinciyi doğurdum onun kadar gobeğim kalmadı. yani bunye meselesi.hasta oldu sezeryanlı ondannn.. kendi bebekler hasta olunca uşuttukk. benim oğlum bu gune kadar neredeyse iğne yemedi normal doğum yapan tanıdığımızın oğlu saymakla bitmez. ustelik bronşit. buda bunye meselesi. oğlum aşırı aktiff sevecen cana yakın bi bebek ve cocuk olma yolunda 3 gorumcemin cocukları tam tersi buda kişilik ve yetiştirme meselesi. cocuğun genlerinde ne varsa o.. bu kıyaslamayı beni anlamanız icin yaptım...
yine soyluyorum tabiki herşeyin doğalı guzel.. ama bi problem varsa normal doğum yapanlar bile goze alabilirmi.. hem dinimiz demiyor mu ilim cindede olsa gidin alın.. sezeryanda allahın bize bir lutfu belki. zorda kalındığında evlat acısımı daha kolay cekilir ameliyat acısımı.
benim kafama takıldı dertleşeyim dedim...