Kızlar yedi ay once anne oldum...Bir kızım oldu dunyalar tatlısı...Hamilelik surecim cok zor gecti...Nerdeyse hamileliğimi hastanede tamamladım...Kayınvalidem bu donemde bana yardımcı olmak icin bize geldi ama yardımcı olmak şoyle dursun surekli benimle uğraştı...Yok hizmet etmiyor yok suratı gulmuyor yok oğlum bizden vazgecmez falan filan...Onun yuzunden surekli karnıma kramplar girdi..Ayrı şehirlerde oturuyoruz ama ne zaman oraya gitsek surekli beni yonlendirmeye calıştı...Cok dominant ve herşeye karışan bir tarafı var...Bebebğim doğduğunda hastanede bir gece kaldım.Annemin benimle kalmasına surat yaptı..sezeryan doğum olduğu icin ağrılarım coktu bir de ameliyathanede uşutmuşum antibiyotiklerle ayakta kalmaya calıştım...Onunla aynı odada uyumak zorunda kaldım..Bebeğin beslenmesi vs...Ama bebeğimi bana vermedi..Pusetinde kendine yakın yatırdı..Emzirmeden emzirmeye verdi..stresten doğru duzgun emzirememekten yeterli beslenememekten dolayı kızıma cok istememe rağmen anne sutu veremedim...Surekli laf carpmalar beni ezmeye calışmalar...20 gun benimle uğraşıp gitti...Ne yazık ki iki ay sonra safra kesesi ameliyatı oldum ve eşim bana bakmak uzere yine onu cağırdı ..Bakmak şoyle dursun evi pislik goturdu..Ne kahvaltı ne oğle yemeği hicbirşey hazırlamadı...Kendisi gizli gizli mutfakta doyurdu karnını...Kızıma da bakamadı ve kilo kaybetti kızım ...Herşeyine katlandım ama son yaptıkları beni inanılmaz mutsuz etti...Eşim şehirdışına goreve giderken yine onu cağırdı 15 gunluğune ama hazırlıklı gelmiş kavgaya....Gelir gelmez dolabımdaki yiyecekleri saydı..Her yeri karıştırdı...Bana arkasını donup oturdu anne neden benimle konuşmuyorsun dediğimde canım istemiyor dedi..Ben yine de hizmette kusur etmemeye calıştım...Saygısızlı etmedim ona ve kayınpederime..Ama kayınvalidem yine kızımı benden kıskandı..Bana vermedi..cocuğum ağlıyor kayınpederim vermem diyor kucağında hoplatıyor..Yine bişey demedim...Akrabalarım geldi carşamba gunu..Onlara beni kotuledi benden hep bu diye sozetti...gelen kuzenim oğlunu emzirirken cok uzulduğumu bilmesine rağmen benim kızımı bu anne sutune hasret bıraktı dedi...Onlar gidince de beni calışmamakla oğlunun kazancını yemekle sucladı...calışacakmışım ve kızıma o bakacakmış...Boyle bir zorunluluğum yok diyince bol bol yemeyi biliyorsun ama dedi...Eşime herşeyi birbir rapor ettim o da calışmasını yarım bırakıp apar topar eve geldi..Gecen hafta cuma sabah kahvaltısında eşime beni şikayet etti..kendisine anne demiyormuşum bu diye hitap ediyormuşum...Kesinlikle yalandı onu sevmememe rağmen hep anne dedim...Ben de yalan soyluyorsun asıl sen bana bu diyorsun diyince kayınpederim ağlamaya başladı..Biz senin kahrını cemeye gelmedik..torunumuz ve oğlumuz icin geliyoruz diye bana bağırıp cağırdı..Bi kayınpederim bi kayınvalidem bağırmaya başladı..O ortamda bulunmak istemediğimden odama gittim...eşim dışarı cıktı..Beni arayıp utanmıyor musun annemi babamı uzmeye yaşlı insanlara bağırmaya dedi...İkisi ağlayıp sızlayıp eşimi kendi taraflarına cekmişler yine..Hepsi bu kadarla kalsa iyiydi...Kayınpederim ve eşim dışardayken kayınvalidem salonda oturuyordu..Kızıma mama hazırlarken kayınvalidem bana ayağını denk al seni bu evden gonderirim dedi...bende o biraz zor işte diyince gorursun oğlumun kazancını sana yediriyor muyum dedi...Ben de bu evde yaşıyorsak onun ailesiysek bu cocuğun annesiysem yerim dedim...Onun ailesi biziz oğlum senden vazgecer bizden annesinden vazgecmez dedi..Ben de bizden de vazgecmez asla diyince kayınvalidem bir hışımla ustume yurudu..kızım kucağımdaydı ve maması elimdeydi...attığı tokatla biberon elimden duştu...birden kolumdan tuttu arka arkaya yuzume urmaya başladı...Kızım diğer kolumdaydı onu duşurmemek icin cabalarken yuzumu boydan boya tırnaklarıyla cizdi....Kızım ve ben cığlık cığlığa bağırıp yatak odamıza kactık...Kapının kilidi olmadığı icin arkasına şifonyeri koydum....hırsını alamayıp kapıyı tekmeledi ve bana ağza alınmayacak hakaretler etti..eşimi cep telefonuyla aradım annen beni dovuyor diye..eşim cığlıkları ve kadının bana hakaretlerini duydu...eve gelmesi 20 dk surdu..tabi kızımda ac ağlıyor cok korktu...Annemi ablamı falanda aradım..onlarda kırk dakika sonra geldi...kaynanam eşime kapıyı acıp hoşgeldin diyor ben duyuyorum icerden bağırdı cağırdı bana kendini odaya kapattı dedi..eşim kapıyı actığında yuzumdeki tırnak izlerini kolumdaki morlukları gordu....Annemler geldi kadın uste cıkmaya beni suclamaya başladı....odadan hic cıkmadım..eşimde beni o halde gorunce ağladı ama annesine sadece niye yaptın anne niye dodun diyebildi..Tepkisi sadece buydu..Kadın bi 10 gun daha kalacağım diye ısrar edince eşim otobus biletlerini aldığını soyledi....savah bi bağırma ve oğurme sesi...kaynanam uyanmış kusmaya calışıyor...Eşim hastaneye goturdu doktor psikolojik demiş iğne yapmış..Neyse memleketlerine gittiler ama eşimi arayıp hala huzurumuzu kacırıyorlar...ben bir daha o kadına nasıl anne der beni dovduğu elelrini operim...Sizce?