28 Ağustos regl gunumdu onceden eşime nolur nolmaz diye 2 adet test aldırdım bebiş yoksa bidahaki ay kullanırım diye ve regl gunumu 29 u diye yalan soyledim o sabah erkenden test yaptımki eğer hamileysem eşimin doğum gunu suprizi olacaktı. 3. ayımızdı ben pek umutlu değildim ama o ay ruyalarımda hep cok guzel şeyler goruyordum :44: nerdeyse her akşam yeşil şeyler goruyordum. nette araştırdım yeşil muradının olacağı demekmiş. bu nedenler icimden bir his bu ay tuttu diyordu reglimel 10 gun kala goğuslerimde garip bi ağrı olmaya başladı kasıklarımdada batmalar vardı ruyalarında etkisiyle cok hevesli bi şekilde sabah uyanır uyanmaz tuvalete koşup test yaptım ve anında 2. cizgi cıktı ama ben şoktayım !!!!! yerimde duramıyordum resmen sessiz cığlar atarak eşime koştum yatakta uyuyordu sarılıdm bol bol optum ama diyemedim ben hamileyim diye cunku akşam yemekte solucektim. o da bu ne bole ya diye şaşırdı herzamankinden daha hevesle opuyordum onu cunki...bir gariplik olduğunu anlamıştı ama.doğum gunun kutlu olsun kocacım dedim sadece asıl bomba kutlama akşama olacaktı cunki...
işe varınca en yakın arkadaşım zulale koştum ve testi gosterdim hamileyim dedim. ikimizde sarılarak yine sessiz cığlıklar attık. evet ben hamileydim ama en garantisi kan testi yaptırmaktı. hemen yakınımızdaki hastaneye gittim kan verdim ve kan sonucumda 987 cıktı yani kesin hamileydim o kadar mutluydum ki yolda herkesi durdurup ben hamileyim demek geliyodu icimden ...durmadan ben hamileyim diyordum icimden ve salak gibi gulumsuyordum hep....
donuşte bi emzik aldım.eczacı sordu kac aylık bebek diye daha anneciğinin karnına yeni duştu diyemedim .yeni doğdu dedim ona gore aldım emziği hediye paketi yaptım. testide sardım ve paketledim...akşam eşimle yemeğe gittik hediyeni sormayacakmısın dedim. guldu verdim sonra.once emziği actı boş boş baktı. sonra testi actı şaşırdı biar an ve dedimki bebeğimiz uyanınca geceleri emziğini sen vericeksin baba oluyosun dedim.... sadece gercektenmi diyebildi...sonrası malum sarılıp opuşmeler.....
evet gercekti ben hamileydim anne olucaktım kelimeler yetersizdi hissettiklerimi anlatmaya.ama 1 hafta icinde kabusa dondu heyecanım bulantrılar kusmalar aclık susuzluk mahvetti beni taa ki 16-17. haftaalara kadar nerdeyse bişey yiyemedim icemedim.aclıktan susuzluktan ağlayarak uyuyordum bicok gece..bazen aklım gidicek zannediyordum o denli zordu ama şukur ki bebeğim cok iyiydi.4 kilo vermiştim bu nedenle.doktorum 3. ayımda kız gibi dedi ama kesin değil demeyide ihmal etmedi. 4. ayımda yine kız dedi artık kesin diyebiliriz herkese soleyebilirsin dedi bi kızım olucaktı....
5. ayımda bi gece camaşırımda kan gordum gece 23 te. eşimde arkadaşındaydı yaşadığım paniği ve korkuyu anlatamam size eşimi aradım hemen eve gel dedim geldi sarıldım bir posta ağladım kollarında sonra hemen hastaneye koştuk şukur kızım iyiydi.ama korkusu cok kotuydu .oyle boyle derken 9 ayı tamamladık.kilo almamda cok iyiydi.8 kiloyla kaldım en son.doğumdan sonrada calışmayı duşunmediğimden 32. haftamda aldım iznimi doya doya yaşamak istedim hamileliği.
son ayda her hafta kontrollere gidiyorduk.her gittiğimizdede nst ye giriyorduk.ilk girdiğimde kalp atışı bulunamadı bi korku da oyle yaşadık doktorum geldi baktı daha az once ultrasonda bakmasam korkucam bende dedi biraz uğraştı sonunda kızımın pıt pıt atışları duyuldu.meğer kucuk hanım sırtını donmuş bi anda ondan duyamamışız sesleri.37. haftamdada cantalarımızı hazırladım biraz gec oldu ama siz sakın gec bırakmayın 32. haftalarda hazırlayacaktım ama hep bi aksilik oldu hazırlayamadım.
doğuma 2 hafta kala catı muaynesi yaptı doktorum.herkes gibi bende cok korkuyordum muayneden . ama şukur ki cok ağrılı değildi yani abartılacak bi ağrı yoktu. doktorum 1 cm acılman var rahminde cok ymuşak normal doğum yaparsın sen dedi. cok sevindim başından beri en istediğim normal doğum yapabilmekti cunki. 1 hafta sonra 25 mayıs carşamba sabah 8 e verdi yeniden muayne tarihini . gittik yine ultrasonda bebeğim iyi cıktı ama biraz zayıf olucak dedi 2750 cıktı kilosu işte bunada uzulmuştum iyi besleyemedim kızımı diye ama doktorum uzulme normal dedi. hadi bide alttan bakayım dedi. bi baktı şokk 3 cm acılmam varmış doğuruyorsun dedi bana ..nst ye gir gel detayları konuşalım dedi. girdim hic sancı cıkmadı.tekrar gittik doktorumun yanına baktı herşeyin cok guzel dedi...eğer gece sancılanmazsan 26 mayıs sabah 5 te hastaneye yatıyorsun bebeğin doğuyor ben orda olucam dedi .odadan cıktık biz bi afalladık tabi yarın doğurucaktım ben aman allahım beklenen gun gelmişti ne heyecanlıydık anlatamam size.hep beklenen bişey ama zamanın bu kadar azaldığını bilmem birazda urkuttu beni malum normal doğum korkusuydu bu
şimdi buyuk gun beni bekliyordu doğuracaktım bebeğimi kollarıma almaya cok az kalmıştı.eve geldim tum evi temizledim mutfak fırın aspiratorler balkonlar her yerleri silip supurdum akşama kadar deli gibi temizlik yaptım.allahtan ağdamıda 1 hafta once yaptırmıştım.eşimin 10 tane tişortunu utuledimki doğumdan sonra zorlanmasın diye.cantalarımda son kontrolleri yaptım.herşeyim hazırdı zemzem suyunuda attım cantaya tamamdı herşey .ablam geldi son pozlarımı cekildim ama onlara solemedim..annem ablamda 12 saat boyunca başında bekledi epiduralsiz normal doğum yapanlar bilir ne denli zor olduğunu bu nedenle hep onlara supriz yapmak istiyordum.anneciğim bide beni duşunmesin doğumda diye.. sonra annemlere gittik ablamla, evlerimiz cok yakın bi bahaneyle hepsini optum icimden ben doğuma gidiyorum demek geciyordu ama diyemedimki.suprizim kacacaktı.onlara bir yalan bulmam lazımdı ve dedimki ben yarın bi arkadaşıma kahvaltıya gidicem merak etme beni. malum son gunlerim olduğundan herkes tetikteydi...arkadaşımın annesi yurtdışından geldi illa beni cağırıyor dedim o da inandı. o gece 12 de yattık duşumu uyanınca alıcaktım.saati 3 e kurdum ama uyuyakalmışım bi uyandım saat 04.15 :18: eyvah dedim gec kalıyoruz.hemen duşa koştum abdest aldım yasin okudum eşim ve kayınvalidemle beraber yine 5 te hastaneye yetiştik allahtan yakındı hastane.

hastanede doğumhane 4. kattaydı.. geldim baktım doktorum orda şukur dedim .hemen bir oda ayarladılar bana sonra ebeler geldi uzerimi soydular :26: mavi bir onluk giydirip lavman yapıldı evde buyuk tuvaletimi yaptığımdan hastanede yapamadım boşuna lavman yapıldı yani..sonrada normal bir serum bağladılar.itiraf edeyim damar yolu acılırken cok canım yandı.. sabah 10 a kadar bu serum surdu.bi ara ebenin biri tekerlekli sandalyeyle geldi :18: ana noluyo dedim hadi gidiyoz dedi nereye dedim epidural icin doğumhaneye goturduler beni bu arada doğumhaneyide gormuş oldum bikac makina ve alet dışında bişey yoktu hatta o ara yeni bir bebek doğmuştu 4,5 kilo tosuncuk onuda gormuş oldum.kocaman bir odaydı. 2 uzman geldi ve bana yapacakları işlemi anlattılar.daha sonra belime 2 kucuk demir cubuk soktular cıt diye girişini hissettim resmen acı cok az oldu sonra bantladılar sırtıma ve işlem tamamdı yeniden tekerlekli sandalyeyle odama geldim.saat 10 gibi suni sancı verildi ama henuz epidural verilmedi.birde nst ye bağladılar işin garip yanı hiccc sancım yoktu . suyumda gelmemişti allahtan.ebeler gelip gidip epidural istiyormusun diye soruyorlardı hayır diyordum kendi kendime dayanabileceğim kadar dayanacaktım. bu arada sık sık alttan bakıyorlardı .bunlar zaman gectikce acılı olmaya başlamıştı artık..sancımıda artık daha sert hissediyordum. saat 1 gibi şiddetli sancılandım ve dayanamadım artık ve epidural istedim anında rahatlatıyor insanı.bi anda etrafı daha guzel gormeye başladım sancılar insanı kor ediyor sanki....sonra beklemeye başladık. 5 cm acılma oldu 6 oldu derken saat 3 gibi bir ebenin kontrolu sırasında suyum patladı.o ara zaten epiduralin etkisi gecmişti sancılarım cok artmıştı ama bağıramıyordum sadece gozlerimden yaşlar akıyordu ebeye dedim dayanamayacağım artık 1 doz daha epidural yapıldı ve yine bir rahatlama oldu şukur... inanın pıt diye patlama sesini duydum acılma 7 cm e varmış rahmin cok yumuşamış cok az kaldı dedi hem sevindim hemde cok korktum.neyse saat 16,30 civarı son kontrolde 9 cm acılmam olmuş 16.40 ta hadi dedi ebe gidiyoruz hoooop sandalyeye yine ve doğumhane yollarına duştuk eşimde son pozumu cekti ama ben ağlamaktan poz veremedimki... :18:
aha dedim en buyuk an buydu hrkeste olduğu gibi doğum hayatta en cok korkutan şeylerdendi benide ...hemen doktorumu aradılar odasından geldi.hazırmısın dedi sanırım hazırdım... beni catala cıkardılar ayaklarımı bağladılar. bikac hazırlık sonrasında 16.45 te doğum başladı once deneme ıkınmaları yapacağız dedi.deniyordum ama olmuyordu ıkın ıkın bişey olmuyordu. :44: yapamıcam diye korktum ve hep bana nefesini tut ıkın diyorlardı sonra ebenin biri karnıma bastırdı kollarıyla doktorum başı gorundu dedi durmadan ıkın diyordu ama olmuyordu ki uzerimde bastıran ebeyi bir tekmede fırlatmak geldi icimden canım cok yanıyordu ıkınamıyordum. nefes alma derinden ıkın diyordu olmuyor poponu kaldırıyrsun ıkın ıkın deyip duruyordu doktor. sonra başka bir ebe geldi ben yardım edeyimmi dedi doktoruma. o bastırdı allahım dedim sana geliyorum o ne bastırmak oyle icim cıktı desem yeridir.doktorum hadi diyordu vakum almayalım cok tehlikeli bi yerdeyiz hadi diyordu surekli hadi hadii ama inanın ciğerlerim bastırmaktan patladı sandım. sonra ince bir ses hemen karşıdaki saate baktım tam 17:00 yi gosteriyordu bebğim doğdu doktorum acın goğsunu dedi işte en muhteşem an buydu hemen goğsume koydular kızımı bebeğim burnumun dibinde iri gozleri acık bişekilde bana bakıyordu resmen gozlerimin icine bakıyordu ... kızım dedim yavrum senmiydin 9 aylık yoldan gelen kuzum.... muhteşem bir andı bu . o kadar pis ve kanlıydı ki anlatamam vıcık vıcıktı her yanı yinede opesim sarılasım geldi insan yavrusundan hic tiksinmiyor evet benim bir kızım oldu şimdi bile tuylerim urperiyor anlatırken cok şukur kızım doğmuştu.hemen tarttılar 2760 gram ve 48 cm boyunca cok tatlı bir kızdı .kızımı temizlerken bi ara baktım doktorumun elinde iğne iplik ana dedim kesi yapıldımı eveeeet dedi doktorum hicbişey hissetmedim inanın korkmayın yani.dikişler yapılırken biraz canım yandı cunki orası tam uyuşmayan bolgeymiş :26: .acının etkisiyle erkek olmak isterdim dedim. ebenin biride bende senin yerinde olmak isterdim dedi inanın o soz ciğerimi acıttı. meğer cocuğu olmuyormuş dukuş atılırken konuşmalarından anladım.cok uzuldum ona da dua ettim tez zamanda bebişi olsun diye. 20 dk kadar dikişlerim surdu ve odama 5,30 da vardım. hemen telefonu aldım elime annemin evini aradım. telefona ablam cıktı ağlamaktan zor konuşur halde abla kızımı gormeye gelin dedim. ablam durmadan adımı sayıklıyordu ciddimisin dedi evet dedim kızım az once doğdu hemen geldiler yanıma onlara supper bir supriz oldu anlayacağınız..şukur tam istediğim gibi oldu herşey.zavallı annem cok uyanık olmasına rağmen cakmadı birşey..

normal doğum yapmış biri olarak şiddetle normal doğumu tavsiye ediyorum .ben cok memnun kaldım ilk dakikadan beri kızıma kendim bakıyorum gece ve gunduz kimseyi yanıma almadım. doğumdan itibaren şiddetli ağrım sancım olmadı şukur :97: oturmam kalkmam cok rahattı. arada dikiş ağrısı vardı ama onlarda ağrı kesiciyle geciyordu ne de olsa...diğer guzel yanıda kilolarım hemen gitti 8 kilo alıp 11 kilo vermek super oldu bana da bi maşallah lutfen ...merak edenlere soyleyeyim... izmirde ozel tınaztepe hastanesinde doğumumu yaptım ve doktorum aylin barborosa burdan ne kadar teşekkur etsem azdır .onu coooook seviyoruz... her anını cok guzel yaşadım hamileliğiminde doğumumunda. onun emeği cok uzerimizde. pire gibi bir kadın cok calışkan ve doğumun cok guzel gecti hamdolsun .anılarımda acılı değil cok guzel gecen bir gun olarak kalacak doğumum. tek kotu anı goğus ağrısıydı :26: 1 ay boyunca goğus ağrısında kıvrandım resmen gelen giden beni gozleri yaşlı hatırlıyordur kesin.cok ağladım zırladım ama hicbişey tam olarak gecirmiyor malesef hala geceleri kremleyip yatıyorum umarım artık gecer. hatta şoyle diyeyim size 5 doğumdan korkmam 1 goğus ağrısından daha cok korkarım...
artık ben bir anneyim 2,5 aylık oldu kızım ve karşımda uyuyor dunyanın en guzel şeyiymiş.inanın eşi benzeri yok duygularımın.yurekten diliyorum her isteyene nasip etsin allah..şimdiden 2. bebiş icin heyecanlıyım ve cok istiyorum deli demeyin sakın. o kadar bulantı kusma aclık cektim ama bi o kadarda guzel duygular yaşadım ki anlatamam. kısmet olursa 4 -5 seneye bir kardeş istiyoruz kızıma rabbim nasip ederse...annelik cok muhteşemmiş anlatılamaz yaşanabilir bişey..
işte boyle coook şukurki cok bekletmeden geldi bebeğim ve normal doğum yapabildim darısı tum isteyenlerin başına hayırlısıylaaa
sevgiler....

cok uzun olmuş ama kusura bakmayın ben hikayeleri okurken sıkılmazdım hic umarım sizde sıkılmazsınız..