Kızım o kadar uslu, sakin ve huzurlu bi bebekti ki olsa 5 tane daha buyuturum derdim hep. 1-2 haftadır huyu suyu tepkileri o kadar değişti ki ne yapacağımı şaşırdım. Belki benzer sorunu yaşayıp da cozum bulan vardır diye paylaşmak istedim.

Kusma problemi başladı 2 hafta kadaronce kahvaltısında domatesi yutamadı ve butun yediğini kustu. 5. aydan beri ek gıda veriyorum, şimdi 9 aylık, ilk kez kustu. İlk 3 ay bile hic kusmadı. Neyse, o gun fazla yedirdim heralde diye duşundum, birkac gun ısrar etmeden kendi isterse yedi. Bir gun tam kahvaltı bitti, yuzume baktı uzun uzun, oğurdu, yine kustu. Sevdiği bir corbası var, onu icerken de kustu. Diş cıkarıyor, beslenme zorluğu cekiyor olabilir diye duşundum, yine de cok onemsemedim ama 1 haftadır ağlayınca da kusmaya başladı. Hic ağlamayan bebeğimin sesi 3saniyede 1000 desibele cıkıyor sanki! Sonra yutkuna yutkuna kızarıp hemen kusmaya başlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Sinirden mi kusuyor, yoksa boğazı mı kuruyor da kusuyor anlayamıyorum. Bir de kustuktan sonra kusan o değilmiş gibi, sessizleşip oyununa devam ediyor ya da kendi kendine cıvıldıyor. Reflu olabilir diye duşunuyoruz ama hic boyle birşeyi yoktu şimdiye kadar. Kendimi sucluyorum, bir yerde yanlış mı yaptım diye. Of cok dertliyim. Nazar oldu bebişime...