Merhaba;
daha once de burada konu acmıştım.bakıcımızla ilgili.ve şimdi de konu yine aynı.son durumdan haberdar etmek istedim sizleri.

22 aylık bir kızım var.calışan bir anneyim.ama cuma gunu işten ayrılıyorum.
Bakıcımız 1yıldan buyana bakıyor kızıma.eşimin arkadaşının hanımı olur kendisi.5 yıldır da goruştuğumuz biri,guvenebileceğimizi duşunmuştuk.Ama hata etmişiz. Gurbetteyiz biz. Dedik ki en azından yakından tanıdığımız biri olursa icimiz daha rahat eder.

En son patlama olayımız gecen C.tesi oldu.O gun sabah 10a doğru aradım bakıcıyı,acmadı telini.
11 de aradım,actı ama kalabalık biryerde olduğundan alamadı sesimi.kapadı.
ve gecen hafta boyunca oğlunun maclarının olduğunu biliyordum.kızımı goturmuştu arada,birkac saatliğine spor salonuna,ama bizden izin almadan.

11de aradığımda anladım yine macta olduğunu.sonra birkac kez daha aradım.duymadı tabii.Eşim saat uc gibi almaya gittiğinde evde yok bakıcı,tabiki kızımda.aramış defalarca acmamış.sonra eşini aramış ve macta olduklarını soylemiş.
saat uc bucuk gibi gidip spor salonundan aldı kızımı.tabi sinir kupu olduk ikimizde.bakıcıyla tartışmış orada:
abla neden boyle yapıyorsun.bak cocuk ac,susuz,uykusuz,altı pis kac saattir burda dimi demiş.
napim demiş,bakıcı da.oğlumun macı gelirim ben demiş.
nası olucak peki boyle demiş eşim,
bakıcıda valla siz bilirsiniz,demiş.
eşim sinirlenmiş tabi..
bikac laf solemiş bakıcıda tehdit mi ediosun beni demiş..
almış kızımı geldi.

kızım sabah 7de mecburen kalkıyor.bakıcıya bırakmamız gerektiğinden.
saat 4e kadar coktan uyuması gerekiyor.
karnı ac.
altı pis.
haliyle cocuk cok fazla huysuz.o kadar saat ben bile duramam spor salonunda kafam şişer.yavruma kimbilir nası davrandı orası mechul.
eve geldiğinde cok huysuzluk etti,uyku saati gectiğinden,surekli ağladı,doğru duzgun bişi yemedi.

o anda elime gecirseydim parcalıyacaktım o kadını. Hic vicdan kalmamış.guvenebileceğimiz biri olarak goruyordum ki cok aptalmışım.
daha onceleri de cok şeyine goz yumduk,ama bardak artık taştı.
p.tesi gunu işyerime ayrılacağımı soyledim.buyuk ihtimalle de cuma gunu son iş gunum.
bundan sonra yavruma kendim bakıcam,ben besliycem,ben uyutucam,ben ilgilenicem,ben eğiticem.
koca gun aklım onda olmıcak.acaba bugun nere bıraktı,ne yedirdi,uyuttumu die duşunmekten başıma ağrılar girmeyecek.
soylemedik bakıcıya ayrılacağımı.ta ki ayrıldığım gunun akşamı,kızımı almaya gittiğimz ana kadar da bilmeyecek.eşim almaya gittiğinde eşyalarını da istiycek ve işten ayrıldığımı soyliycek.

Nasıl tehdit edilirmiş oğrensin bakalım.1 senedir rezil etti yavrumu,sabır sabır diyerek gecti onca zaman ama artık buraya kadar.

Başka bakıcılar da araştırdım,ama hicbirine icim ısınmadı,gonlum elvermedi.bu en guveneceğimiz insan boyle yapıyorsa başkası ne yapmazdı ki.
kreş araştırdım.ozel sektorde olduğumuz icin saatleri bize uymuyor malesef.
Yapabileceğimiz en iyi şey işi bırakmamdı.
Gozum arkada,aklım onda kalacağına ben bakıcam kızıma..

Cok zor kızlar,birilerine yavrumuzu emanet etmek.
Hem cocuk bakayım,para gelsin.
Hem gunumden,gezmemden kusur kalmıyım.
Hem evde dışarı el işi yapayım diyen biriydi bakıcımız.
ama bir başkası sanmıyorum bizim kadar goz yumsun bu yaptıklarına.
Neler neler var daha...
Zam konusunda diretti,yine onun istediği miktarı verdik,bizi zorladığı halde,yavrumuz iyi bakılsın yeter ki dedik.yine tatmin edemedik kendilerini.
gune gider kızımı,7.sınıfa giden kızına bırakır gider,
Yine bir cumartesi gunu,işten cıktım,yolda aradı beni,
neredesin,gelio musunuz almaya die.
hayırdır abla dedim.
ya dedi ben gundeyim de,
eee abla ! kızı benim kıza bıraktıydım.
altını doldurmuş yavrum,dışına cıkmış.
kendi kızı temizleyememiş,hemen bi gidiverin eve.
o sinirle gittik eve,belden aşağısını soymuş kızımın,sozde banyoda poposunu yıkayacak.
su buz gibi,kızımın bacakları buz olmuş.hemen altını bağladım.poposu kızarmış cok kotu bi şekilde.aldık,geldik eve.
buna bile goz yumduk,ama aptalmışız..ne derse tama abla dedik hep.

başkasına nası guvenebiliriz diye duşunduk,kızım alıştı,durmaz diye duşunduk...

ama artık kurtuluyoruz.

Guzel planlarım var.bol bol vakit geciricem artık kızımla...
Calışmak mutlaka cok guzel,cok da severek,isteyerek calışan biriydim ben.
Ama icim elvermiyor artık,yavrumu başkasına bırakmaya...