Bende en sonunda silmek zorunda kaldım. Bu arada pc bir kac aylık yeni bir pc. Casper pc'yi alırken satıcı Win8 icinde gomulu falan demişti ama xp kullanan biri olarak pek anlamamıştım. Pc yi yanında gelen Win 8 cd'si ile kurdum ama kurulum esnasında benden cd-key falan istemedi. Direkt kullanım koşullarından kurulama gectim. Daha sonra pc kurulduğunda Win8 in etkin olmadığını gordum. Windows etkinleştirme alanından etkinleştir dediğimde ''Windows etkinleştirilemedi diyor''.
Hata kodu olarak da 0xC0000022 kodunu veriyor ve aşağıdada gecerli urun anahtarı yok diyor. İnternetteki herşeyi araştırdım. Komut istemi(yonetici) bolumunde tanıtmaya calıştım cd-key i falan ama her seferinde etkinleştirme sihirbazına yonlendiriyor. Bu etkinleştirememe sorununu nasıl aşacağım. Yardımcı olan arkadaşlar hayır duamı alacaktır. Ve neden yeniden başla da bu sıkıntı oluyor?
- - - Guncellendi - - -
Bu arada işletim sistemim ve aldığım bilgisayar orijinaldir. Eskiden bu gibi sacmalıklar yoktu. Eski dediğim xp zamanları. Urunle birlikte gelen cd de veya pc kasasının ustunde cd-key de urun anahtarı da yazardı. İcine gommenin falan ne yararı var ki?