Merhaba arkadaşlar. Benim 10 aylık bir oğlum var. Şu an 7,5 kilo. Kilosunun duşuk olduğunu soyledi doktor. Zaten 2 aydır ne kilo veriyor ne de alıyor. Şu an beslenmesine dikkat etmeye calışıyorum. Lutfen tecrubeli anneler yazabilir mi acaba yeterli mi beslenmesi. Mesela kac oğun vermeliyim ya da kac saatte bir tam olarak emin değilim. Şoyle besliyorum:

Sabah 9.30-10.00 gibi uyanıyor, kıymalı yayla, bakliyat, sebze veya tarhana corbası veriyorum 1 kase dolusu

13.30-14.00 gibi ev yoğurdunun icine 1-2 dilim ekmek doğruyorum, bir yumurta sarısı katıp veriyorum yine 1 kase (180 ml kadar)

Arada icerse eğer elma ve armudu sıkıp bir cay bardağı kadar veriyorum. Bazen iciyor bazen icmiyor.

17.30-18.00 gibi yukarıdakinden farklı olmak koşuluyla yine corba veriyorum. 1 kase (genellikle sabah sebze verdiysem, akşam bakliyat veriyorum)

21.30-22.00 gibi ise son oğun olarak icine muz veya başka meyve koyduğum, devam sutuyle hazırladığım, bebelac veya aptamil muhallebi veriyorum.
Bu son oğunu oluyor. 23.00 gibi yatıyor ve sabaha kadar uyanmıyor.

NOT: Bu arada maalesef sadece 3 ay anne sutu alabildi oğlum. Sonra devam sutuyle besledim. Ek gıdalara gecince de, genellikle doğal olanları tercih etmeye calışıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum kızlar..