Arkadaşlar merhaba.. Benim şu an 9,5 aylık olan bir oğlum var. Onu buyuturken karşılaştığım sorunları paylaşmak istedim sizlerle. Oğlum ne yazık ki sadece 3 ay emdi, o da yarım yamalak. Hep mama takviyesi oldu yani. Nedeni ise, oğlum ilk doğduğunda surekli ağlıyordu. Gece 4'e kadar ağlıyordu bazen. Hep gaz dediler. Doktora goturduk o da gazdır dedi. Ama inanın uyanık olduğunu her an ağlıyordu. Surekli ıkınıyordu ağlarken de. Boyle olunca biz de gaz sandık. Bu durumda benim psikolojim cok bozuldu, uykusuzluk, yorgunluk derken sut de kesildi zaten. Daha sonra başka bir doktora goturdum, hemen idrar tahlili istedi ve sonucta idrarda enfeksiyon cıktı. Meğer ondan ağlıyormuş yavrum. Bir ilac verdi,1 hafta kullandık ve gecti cok şukur. Şimdi ki aklım olsaydı, bir elektrikli pompa alır, o emmese de ceker oyle verirdim, hem sut de kesilmemiş olurdu.
Bu arada 5 aylığa kadar kilo alımı superdi, ama 5 aylıktan sonra azalmaya başladı. Ek gıdalara da başladık bu arada. Ama sağlık ocağında da soylemişlerdi, 6 aydan sonra daha az kilo alır, hatta bazı aylar hareketler artacağı icin almayabilir diye... Oyle de oldu. Ek gıdaya alışması da kolay olmadı. İştahı da kesilmeye başladı. Zorladığımda ise kusuyordu malumunuz. Doktora goturduğumde kan damlasının oranını artırın demişlerdi. Kusma icin damla, vitamin şurubu vermişlerdi. Bu arada devit 3 de devam ediyor tabi. Son 1 aydır da bazen az bir şey balgamlı olmak uzere surekli kusuyordu. Bazen yemekten 15-20 dakika sonra, bazen de yemek sırasında daha birkac kaşık yemiş olmasına rağmen kusuyordu. Artık oğun saatleri benim icin kabus saatleri olmaya başlamıştı. Eşimle de surekli tartışıyorduk, moralim cok bozuktu. 1 hafta once sabah uyanıp mama verdiğimde yine kustu ve ben cıldırmak uzereydim. Eşimi aradım "Nolur gel, başka bir doktora goturelim, bu boyle olmaz" dedim. Neyse eşim geldi, Malatya'da cok tanınmış bir doktor varmış, tavsiye uzerine ona goturduk. Gercekten cok farklıydı. Hemen idrar tahlili, kalp grafiği ve ultrason istedi. Organlara, mideye filan baktı. Allah'a şukur bir sorun yoktu. Hangi ilacları ne kadar kullandığımı sordu. Ozellikle kan ilacına cok kızdı. "Bu cocuğun kakası simsiyah olmuştur. Kan ilacının sadece 5 damlasını vucut emer" dedi ve butun ilacları keseceksiniz dedi. Devit 3 de dahil. Vitamin dediğiniz ilaclarda da diğer ilaclarda da mutlaka kimyasal, koruyucu vs var dedi. Bize beslenmeden banyo ve uyku saatine kadar her şeyi yazılı bir şekilde verdi. Bir de şaşırdığım bir şey soyledi. Bebek mamasına cok kızdı. İnek sutu ile ilgili soylenenler tamamen mama firmalarının işi dedi. Ve artık taze (hazır değil) inek sutu kullanacaksınız dedi. İnek sutu ve unla mama yapın verin dedi. Ve her turlu corba, ozellikle de sutlac verin, az miktarda tuz ve şekerden kesinlikle korkmayın, vucudun ona da ihtiyacı var dedi. Ozellikle de bir mamanın reklamı var ya, bebeğin onune kocaman şişede sut koyup, cocuğunuzun her gun bu kadar sut icmesi gerek ama bu imkansız falan diyor. O reklama cok kızdı. Sonucta mamaların iceriğinde de sut var dedi. Bu arada ilaclardan bu cocuğun midesi bozulmuş, hatta bakteri uremiş olabilir diyerek supraks diye bir ilac verdi. 1 hafta kullanacağız. Gercekten 5 gundur kullanıyorum ve bebeğim kendine geldi, kusması kesildi. (maşallah) Sizlerle de paylaşmak istedim tum bunları...