herkese merhaba kızlar....

2 gun aradan sonra yine kadınlar kulubundeyim. bir ara doğurup geldim yani ))) ah kızlar okadar guzel okadar hızlı ve okadar kolay bir doğumum oldu ki..... allahım hepinize boyle kolay bir doğum nasip eder inşallah.... şimdi başlayayım anlatmaya.......

bu guzel seruvenimiz 2010 mart ayında başladı. ilk denememizde cok şukur allahım meleğimizi bize nasip etti. 6 aya kadar cok guzel bir hamilelik gecirdim. son uc ay erken doğum riskinden yatarak gecti. 07.12.2010 sabahı annemin arkadaşına kahvaltıya davetliydik. gittik kahvaltımızı yaptık, kahvelerimizi ictik, ordan kalktık bazı işlerimizi hallettik, ordanda eve donduk. ama o gun herzamankinden farklı bir gerginlik vardı uzerimde. annemlerin evi 4.katta ve asansor yok. hamileliiğim boyunca gık demeden kullanmıştım o merdivenleri. fakat o gun cıkarken kendimde bir yorgunluk hissetmiştim. evde yine internetin başında dinlenirken anneme dedim biraz yatayım bugun kendimi bi garip hissediyorum. yaklaşık 1 saat kadar uyudum. uyandığımda sol tarafım inanılmaz ağrıyodu. tuvalete gittim geldim biraz hafifledi. derken eşimle babam geldi yemek yedik. bende bi gariplik var ma surekli belim ve kasıklarıma ağrı giriyo aynı adet sancısı gibi. saat 9 a kadar takip ettim her 10 dk da bir gelen bi ağrı olduğunu fark ettim. hemen doktorumu aradım dedim boyle boyle... oda ılık bir duş alıp dinlenmemi ve yalancı sancı olabileceğini soyledi... eğer devam ederse veya herhangibir işaret suyun gelirse hemen beni ara dedi. bende girdim banyomu yaptım, abdestimi aldım, giyindim... gittim salona bizimkilerin yanına herkes yuzume bakıyo nasılsın diye... bende iyiyim ama ağrılar her 10 dk da bir gelmeye devam ediyo dedim. oturdum sacımı tararken birden ılık bişiler geldiğini hissettim ve annemle koştuk banyoya... bi baktık kanlı akıntı gelmiş ama baya bi gelmiş ıslatıcak kadar.... annem bebek geliyo diye koşuşturdu iceriye. hemen eşim geldi noldu diye bende prensesimiz geliyo sanırım dedim. hemen doktorumu aradık bizi doğum yapacağım hastaneye yonlendirdi. annemlerle gitik hastaneye catı muaynemi yaptı ebeler bide ne desinle 2 cm acılmışım bile.. dediler seni salmayız hemen yatışını yapalım dediler. biz şok olduk tabi eve doneriz diye duşunuyoduk. neyse yatışım oldu bi baktım bi hemşire geldi lahmanını yapalım dedi. ben yine şok... lahmanı yaptılar tuvaletten cıkamadım 15 dk. işimi bitirdim hadi gidiyoz dedi hemşire kataterini takalım damar yolunu acalım dedi. ben bi garip oldum. okadar hızlı gelişiyoduki herşey anlatamam. serumumu bağladılar. arkadan anestezi uzmanı geldi. muhabbet ederek epiduralim takıldı ama ilac verdirmedim. sancılara dayanabiliyodum cunku. beni sancı odasına aldılar nst ye bağlandım derken doktorum geldi... bende bir rahatlama tabi... hemen nekadar acılmışım diye kontrol etti 3 cm olmuşum. bu arada ağrılarım yoğunlaşmaya başladı ilacı verdiler. 10 dk sonra rahatlama oldu. doktorum 15 dk sonra yine geldi muayne etti 5.5 cm olmuş acılmam şok olduk hepimiz. 20 dk sonra tekrar kontrol acılmam 7 cm!!!!!! beni hemen yan taraftaki doğumhaneye aldılar. saat 23.30 du. biraz muhabbet biraz ıkınma derken saat 00.40 bebeğim kucağımdaydı. hayatımda tarif edemiyceğim bir duyguydu. bukadar kolay nasıl olmuştu. bukadar cabuk bebeeğim nasıl doğmuştu. annem ve eşim doğum sırasında hep yanımdaydı. eşim kameraya cekiyordu annemse başımı okşaya okşaya..... tarif edilemez yoğun duygularla bebeğimin o guzel yuzunu izleyerek dikişlerim atıldı ve odama cıkarıldım. tabi butun sulale odamda ve herkes şaşkın mutlu......... nasıl bukadar hızlı oluvermişti herşey???? derken 3. gunum kızımla... geceleri gıkı cıkmadan her 2 saatte bir uyanım beni somuruyo )))) nasıl emiyo kuşum anlatamam size. maşallah kuzucuğuma.... şimdi uyuyo yanımda. meleğim.... kokusu bakışları nasıl bir duygu bu.... allahım isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu.... şimddilik bukadar kızlar uyanıyo fıstığım... meme vakti....