Merhaba arkadaşlar.

2 ay once almış olduğum Casper marka Nirvana NSH Serisi masaustu bilgisayarım acıkken donmaya başlamıştı zaten ilk geldiğinde icerisinde bulunan windows kurulumu hoşuma gitmemişti bir şeyler eksik gibi gelmişti.

Windows 8.1 guncellemesini'de yuklemiştim donmalardan sonra bilgisayara temiz bir kurulum yapmak istedim.

Bildiğim kadarıyla windows 8 den sonra işletim sistemlerinin seri numaraları BIOS'a işleniyor ve kurulum sırasında işletim sistemi bu seri numara ile kayıt yapılıyor.

Ben elimde bulunan 8.1 iso dosyası ile format attım fakat windows etkinleştirilemedi birkac program yardımı ile BIOS daki seri numarayı aldım fakat denediğimde seri numara kullandığım surumu etkinleştiremedi.

Benim duşunduğum elimdeki seri numara windows 8'e aitti fakat microsoft'un veya farklı bir siteden windows 8 bulamadım. Surekli windows 8.1 cıktı. Bir warez sitesinde bulduğum Windows 8 PRO x86-x64 Turkce Subat 2013 isimli iso dosyasını indirip USB'e yazdım fakat bu sefer kurulum ekranı gelmeden windows 8.1 acılıyordu. Bununda windows 8.1 yuklu olduğundan sanıp windows 8.1 kurulu USB ile Sistem disk'ini sildim.

Sistem diski olmayınca direk USB den kuruluma gecmesini beklerken USB Takılı iken BIOS'a atıyor ama bu USB Belleği windows 7 yuklu bir bilgisayara taktığımda sorunsuz boot ediyor.

Bu seferde sorun BIOS ayarlarından dır diye duşunup internette biraz araştırma yaptığımda:

* F2 ile biosa girilir
* Security sekmesinden >Secure boot management'a girilir
* Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak secilir
* Clear Secure Boot Keys Secilerek, keys enter ile devredışı bırakılır
* Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak secilir F10 yapıp cıkılır

gibi bir yol buldum fakat bunu denediğimde de sonuc değişmedi tekrardan beni BIOS'a attı.

Bu sorunu nasıl cozebilirim?

Orjinal Windows 8 iso Kalıbı nasıl indirebilirim? (Belki sorun iso dosyasındadır.)