Merhabalar, başlıktan da gorduğunuz gibi Windows'u etkinleştiremiyorum. Aslında uzun bir hikaye: bilgisayarım 2009 yılında alındı ve Windows Vista ile geldi (O zamanlar ben 1 yaşındaydım ve Vista ile geldiğini PC uzerindeki stickerlardan anladım.), her neyse, babam veya amcam hangisi bilmiyorum bilgisayarı Windows XP yapmış ve bu yıl 4 hazirana kadar da XP'ydi. Ben 4 Haziranda XP'den sıkılıp bilgisayarı Windows 7 yaptım, Windows 7'yi de 2 veya 3 gun kullandıktan sonra 'Acaba benim PC Windows 10 destekler mi? ' diye duşundum ve Windows 10 Pro indirip kurdum. Cok fena kasıyordu, hatta bilgisayardaki coğu şey (Bilgisayarım dahi) yanıt vermiyordu, sonra 'bence Windows 8'de sorun cıkartmaz' deyip internetten 'Windows 8'in en hızlı surumu' diye arattım ve bu forum cıktı acıp baktım 'Windows Embedded 8.1 Industry Pro' demişler, ben onu da indirip kurdum, harikaydı! O surumu de 26 gun falan kullandıktan sonra yine sıkıldım ve Windows 10 Home Edition kurmak istedim ama olmadı 'Windows 8.1'den Windows 10'a geciş yapamazsınız' diye bir uyarı aldım, bunun uzerine yine Windows 7 kurdum ve 7'den Windows 10 Home'a geciş yaptım. İdare ediyordu Windows 10 Pro'dan hızlıydı ama 8.1'e gore yine de yavaştı ve beklediğim performansı alamadım, hızlandırmak icin bir suru video izledim fakat sonuc pek de değişmedi. Windows 10'u da 3 gun kullandıktan sonra duz Windows 8.1 kurayım dedim, indirdim bu sefer de 'Windows 10'dan Windows 8.1'e geciş yapamazsınız' diye bir uyarı aldım ve 3. kez Windows 7'yi kurdum. Windows 7 kurulumu tamamlanır tamamlanmaz Windows 8.1 Pro kurdum ve şu anda 8.1 Pro'dan yazıyorum, yazımın en başında da dediğim gibi Windows etkinleştirme engeli geldi. Ne yapmalıyım? (En az 5 farklı urun anahtarı denedim ama olmadı.)

Biliyorum, bircoğunuz sorunumu okurken 'Vay, acgozluluğe bak!' tarzı şeyler dediniz. Haksız da değilsiniz, bir anda kararım değişebiliyor. Şu LGS zaten aklımı alıyor, surekli canım sıkılıyor ve yeni bir şeyler yapmak istiyorum.