Oncelikle yaklasık iki aylık bir oğlum var , 3 kilo 800 gram olarak normal doğumla dunyaya geldi .Cok şukur hersey normaldi derken 3.gununde yaklaşk 500 gram kaybetti tabi biz anlamıyoruz neler oluyor derken bir baktım sutumu sağıyorum cıkmıyor o kadar katıkı yavrucak cek cek gelmior yorulup ağlıyor tabi bizde gaz sancısı zannediyoruz .Boyle bir sorun yaşarsanız cevrenizdeki hic kimseyi dinlemeden bir pompa edinin ve sutunuzu sağmaya baslayın biberon kaşık ne yontemle olurs olsun o ilk anne sutunu olabildiğince sık sık ve duzenli olarak bebeğinize yedirin, Cunki ilk sut cok onemli ozellikle sarılık vb hastalıklardan korunması acısından.Kesinlikle yanlıs anladıgımız birşey var bebek surekli gaz sancısından ağlamaz bazen sutumuzun yetmediği durumlardada gaz sancısı cekiyormus gibi kıvranabilir ki beinim oğlum oyleydi.Sutunuzu biraz artırın cunki doymayan bebek uykuyada rahat dalamaz.Sutunuzun artması icin se bol su icmek size en buyuk tavsiyem olacaktır.
Gelelim benim gibi goğusleri buyuk annelere , bazen goğuslerinizinb buyuklugu emmesi acısından sıkıntı cıkarabiliyor benim goğusumun buyukluğu bebeğimin rahat bi pozisyonda emmesine engel oldu şekilden şekile girdik olmadı. Unutmayın asıl onemli olan anne sutu alması ne şekilde olursa olsun anne sutunu vermek onemli bu yuzden bebeğim biberona alısırmı vs gibi nedenlerden dolayı bebeklere eziyet cektirmeyelim .
1 ayı gecmiştikki uyku problemi ortaya cıktı uyuyor 5 dk sonra aglayarak uyanıyor gazı var gazı diyoruz uyutuyoruz ve buda aynı nedendenmiş bu seferde sutum az gelmeye başlamış meğer.Haftalarca ki ben oğluma 1 aylıkken 2 saatte bir 70 cc veriyordum doymamış.Burda size sunu acıklayayım yaptıgım arastırmalar ve cevremdeki gozlemlerime dayanark rahatlıkla soyleyebilirimkj sutun cok olması değil kalitesi onemli benim sutum suan 2 saatte bir 90-100 cc cıkıyor ama icerdiği yağ oranı duşuk oldugu icin bebek sık sık acıkıyor doymuyor.Eğer sizde boyle bir sorun yaşıyorsanız doktorunuzla ciddi manada konusun ve mama takviyesi yapın korkmayın hem anne sutu hem mama aynı anda veriliyor . hatta ben ilk basda gozlem yaptım inanın mamayı verdim karnı doydukdan sonra uzun bir aradan sonra , uzun uzun mışıl mışıl uyudu

Gaz sorununa gelince ozellikle bebeklerin sırtını ve ayaklarını sıcak tutun , gece huzursuzlanmaması icin gunduz makul oranda uyanık kalmasını sağlayın boylece gece uykusu yavas yavas duzene girecekdir.
Biberona gelince olabildiğince az akışlı zor akışlı biberon secin ki cene kaslarının gelişmesi icin bu cok onemli ben o kadar cok araştırdım ve biberon aldımki en cok dr.brownsun geniş ağız waflı biberonundan memnun kaldım urunun ham maddesini vs tartısamam ama gaz sancılarımızı ciddi oranda azalttını itiraf etmeliyim .
Ve en onemlisi cocugunuzu sevin uykusuzlugunuzu stresi ve problemlerinizi ona yansıtmayın .