merhaba arkadaşlar. bir epidural sezeryan doğum hikayesi de benden olsun.
hamileliğim cok guzel gecti. 37. haftaya kadar calıştım. herkez gibi ilk 3 ay mide bulantısı surekli uyuklama hali yaşadım. son 1 ay da ellerim ayaklarım şişti.
doktorum doğum şekli konusunda cok rahattı. 32. haftada ben normal doğum istiyorum dediğimde sen nasıl istersen oyle doğurturum seni dedi. 41. haftaya kadar bekleriz hala gelmezse suni sancı veririz dedi. ama bebeğimin kafa capı son aylarda hep onde gidiyordu. koca kafalı bir oğlun olacak dedi doktorumuz

kılosu 4 kıloyu gecmediği surece problem yok ama 38. haftada catı muayenesi yapınca netleştirirz dedi.
36. haftada işyerinde koltuğuma oturunca birden bi ıslaklık hissettim. pantolunum iki karış kadar ıslanmıştı. allah dedim suyum geldi galiba. hatta hemen ocak annelerine yazdım . sonra doktorumu aradım. su olduğundan eminmisin idrar da kacırmış olabilirsın dedi. su birden boşalır ve cok fazla gelir dedi. ama dedim az once tuvaletten cıktım israr olamaz. tamam gel bakalım direkt doğumhaneye cık hemşireler sen gelince bana haber verir dedi. patronumu aradım hemen benım suyum geld diye. eşimi aradım oda panık oldu tabi,. sonra kardeşim yakınlardaymış geldi benı hastaneye goturdu. beni catala cıkardılar once ebeler muayene etti. cok şukur su değilmiş. meğer altıma yapmışım

)) ama nasıl dua ediyorum allahım hic hazır değilim lutfen altıma yapmış olayım diye

) sonra doktor geldi. catala cıkmışken catı muayenemı de aradan cıkartttı ama benı okadar cok muayene ettiler ki ben onun catı muayenesi olduğunu anlamadım bile

)) sadece cıkınca ebelerin eli daha hafifmiş doktor canımı cok yaktı dedim

tabi ben eşime annemlere falan madara oldum 1 hafta boyunca dalga gectiler benle sidikli diye

))
37. hafta rutin kontrole gittiğimde haftaya catı muayeesi yapacakmısınız diye sordum ben gecen hafta yaptım catı muyeneni dedi bana

) yıne de yaparız tekrar dedi. 38. haftada catı muyenem tekrarlandı. doktor bebeğin kafa capını goz onune aldığımızda catının cok musait olduğunu soyleyemiyecem. normal doğum biraz zahmetli olabilir ama yinede deneyelim dedi. olmazsa sana cok eziyet etmem sezeryana alırım dedi. ama ben cesaret edemedim. hem normal doğum sancısı cekip hem sezeryan olmak istemedim. aynı hasatenede hemşire olarak calışan ve doktorumu bana tevsiye eden cok yakın bi arkadaşım da beni epidural sezeryana teşvik etti. ve eğer acıklığın olmadan sana suni sancı vermek isterlerse sakın kabul etme dedi. bu tur doğumların coğu sezeryanla tamamlanır. zaten sen dayanamayıp 3. satte beni sezeryan alın dersen de burası ozel hastane hemen alırlar dedi. hem sancı cekmiş hem sezeryan olmuş olursun dedi. 39. haftada rutin kontrole gittiğimizde ne sancı nede başka bi belirti vardı bebeğinin gelmeye hic niyeti yok ama 41e kadar bekleyelim dedi. ama ben artık beklemek istemıyordum. doktorumuzla sezeryan gunune karar verdik.
9 ocak pzartesi sabahı 5 te kahvaltı yapmak icin uyandım 13.00 de sezeryana alınacaktım ve doktorum en son 5.30 bişeyler yıyebileceğimi soylemişti.camdan dışarı bir baktım ki eskişehir karlar altında. oğlum gelirken karı kışı da getirdi. hala da gitmedi kar kış

kahvaltı yapıp son hazırlıklarımızı tamamladık kuran okuduk ve yola cıktık. odamıza yerleştik. biz daha 1 saat var derken hemşireler hazırlanmam icin geldiler hemen alıyoruz seni dediler. damar yolum acıldı. ve ameliyathanenin yolu tutuldu. cok morelliydim. sakin rahat neşeli... ameliyathanede epiduralim yapıldı. anestezicim superdi. cok kısa surdu zaten sonra doktorum cağrıldı. ben anlamadan bebeğim doğmuştu bile. allahım o nasıl bir ağlama nasıl bir ses ortalığı inletiyo. doktorum yağızdan once 3 kız cocuk doğurttum onlar bile bukadar ağlamadı senınkı cok cazgır olacak dedi, haklı cıktı

) sonra temizleyip yanıma verdiler oğlumu. hayatımda duyduğum en guzel kokuydu oğlumun kokusu. dikişlerim de cok uzun surmedi. ve ben yıne gulerek cıktım ameliyathaneden. ben odaya gittiğimde bebeğimi coktan getirmişlerdi babasıyla tanışmıştı bile.
doğumdan sonrada hic bir sorun yaşamadım. gazım kısa surede cıktı. 8 saat sonra yuruttuler. sonra da sık sık kalkıp odana adımladım.mide bulantısı baş ağrısı vs. hic birşey yaşamadım. ağrı hissettiğim anda butona bastım ağrım kesildi.zaten oyle dayanılmayacak ağrım da yoktu. gaz icin kayısı kompostosu yapıp goturmuştum hastaneye cok işe yaradı. sut icin de ayva kompostosu ve humana goturmuştum. litrelerce su ictim goğuslerıme sıcak havlu koydum masaj yaptım ama nafile sutum gelmedi

( benım icin doğumumla ilgili tek kotu şey bu oldu. 4. gun ağız sutum gelmeye başladı. şuan cok şukur yetıyor sutum ama bebeğimin aclıktan kızarana kadar ağladığı o anlar cok kotuydu

(
39+3 de 9 ocak pzt gunu 12.55 de kara oğlum yağızım hayatımıza geldi. 3750 gr. ve 50 cm doğdu.şuan 37 gunluk. allah isteyen herkeze nasip etsin. inşallah herkezın doğumu benımkı kadar kolay ve guzel gecer.