Bu konuda benden daha dertli annelerde var sanırım. Benim oğlum 4 yaşında. Bezi biraz gec bıraktık. İlk cocuğum olduğu icin ben biraz zorlandım alıştırırken anladım ki baya bir sabır gerekiyomuş. En fazla 1 haftada kadar bi surecte bezi attık. Bu 1 haftalık surecte buyuk tuvaleti altına yapma sıkıntımız olmadı hic cok şukur ara bi altımıza kacırdık. Bir de klozetin ustune cocuk kapağı almıştım o baya benim işime yaradı. Hala da kullanıyoruz. Lazımlıkta daha cok zorlandım erkek olduğu icin rahat edememiştim doğrusu. Tuvalet alışkanlığı maceramız boyle başladı.
Gunduze alıştık bi sorunumuz yok cok şukur. Peki ya geceler ? işte benim sorunum bu. neredeyse haftada bir yatağını ıslatıyo oğlum cok uzuluyorum sinirlerimde bozuluyo psikolojisini de etkimek istemiyorum bağırıp cağırıp ama ne yapıcağımı da bilmiyorum kıştan mı kaynaklanıyo acaba diye duşunuyorum. yengemin kızı oğlumdan kucuk ve gece tuvaleti geldiğinde kendi kalkıp yapıyomuş boyle soylediklerinde hayret ediyorum hicten hice. acaba ben mi bi yerde hata yapıyorum diye duşunmekten kendimi alamıyorum. Yatmadan once mutlaka tuvalete gotururum. Uyku saatine yakın cok sıvı tuketmesine izin vermiyorum. Gece de kaldırıyorum. Başka ne yapmalıyım bi oneriniz var mı ? Anne istemeden oldu diyo kendi de uzuluyo uykusu mu ağır ne anlayamadım ki Kış ayında da zor oluyo haliyle nevresim, camaşır ve duş. Duzelmesini cok istiyorum buyudukce bi fark olur mu yoksa bazı cocuklarda ergenliğe girene kadar bu durum yaşanıyo mu?