Uyarı: Her şeye karşı dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın. Sorumluluk kabul etmiyorum, herhangi bir sorunuz olursa konu uzerinden sorabilirsiniz.
A. Bilgisayarın Kac Bit Olduğu Nasıl Oğrenilir?
Oncelikle bilgisayarımızın kac Bit olduğuna bakalım.
Bu bilgisayara giriyoruz. Boş bir yere sağ tıklayıp ozelliklere tıklıyoruz. Acılan pencere de sistem turu kısmında bilgisayarınızın kac Bit olduğunu oğrenebilirsiniz. B. Windows 8.1 Nasıl İndirilir?
Sisteminiz kac Bit ise bağlantıya tıklıyorsunuz ve ISO dosyası direkt indirilmeye başlıyor.
32 Bit: https://software-download.microsoft.com/db/Win8.1_Turkish_x32.iso?t=d366068b-4b3f-49fc-82da-1f0ccdb6b805&e=1639604062&h=ba627ea4d405dc447f2512 81d7c88a4d 64 Bit: https://software-download.microsoft.com/db/Win8.1_Turkish_x64.iso?t=d366068b-4b3f-49fc-82da-1f0ccdb6b805&e=1639604062&h=38e5439eab4150258b68be bd11f2c7c7 C. İndirdiğimiz İSO Dosyası Flash Belleğe Nasıl Yazdırılır?
Rehber: Rufus ile eski sistemlere Windows 8.1 kurulumu Selamlar, umarım iyisinizdir. Bugun sizlere BIOS'u eski olan bilgisayara Windows 8.1 kurmayı gostereceğim. Konu başta @hasan0547 olmak uzere değerli forum uyeleri icin hazırlanmıştır. Uyarı: Her şeye karşı dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın. Sorumluluk kabul etmiyorum, herhangi bir sorunuz...
Surprizbozan: Calışmayan yol En az 8 GB kapasiteli Flash bellek. Başlamadan once Flash belleği bilgisayarımıza takıyoruz. Etcher (balenaEtcher) programı. Yazdırma aşamasına gecelim. İlk olarak aşağıdaki linkten Etcher (balenaEtcher) programını indiriyoruz.
Etcher (balenaEtcher) İndirme işlemi bittikten sonra dosyayı acıp kurulumu yapabilirsiniz. Kurulum bittikten sonra programı acıyoruz.
Select Image duğmesinin uzerine gelerek Flash from file seceneğine tıklayıp indirdiğimiz İSO dosyasını seciyoruz.
Ardından Select Target duğmesine tıklayarak İSO dosyasını yazdırmak istediğimiz Flash belleğimizi seciyoruz.
Son olarak Flash duğmesine tıklıyoruz ve once yazdırma işleminin sonra doğrulama işleminin bitmesini bekliyoruz.
İşlem bittiğinde bildirim ile bilgilendirileceksiniz. Yine de kontrol etmeyi unutmayın.

Yazdırma işlemi bittikten sonra aşağıdaki Technopat rehberi ile format atmaya başlayabilirsiniz.
Gorselleri aşağıdaki linkini attığım siteden aldım ve biraz duzenledim.
Gorsellerin Kaynağı
What is Etcher, and how to use it?