Merhaba arkadaşlar,
15 haftalık bir bebeğim var. Geceleri 23-01-03-05 te uyanan bir bebek. ilk zamanlardan beri geceleri hep beslendi (sağlık nedeniyle mama ile beslendi). ama ben artık her uykusuz anne gibi bebeğim daha uzun sure uyusun istiyorum. Cunku her kalkışımız yaklaşık 1 saate maloluyor. Bebeğim sallanarak uyuyanlardan ve ben onumuzdeki hafta aşısından sonra yatır-kaldır yontemini deneyerek bu kotu alışkanlığımızı bırakmak icin calışacağım.

ancak aklıma takılan; tracy bu yontemde hep 23 te uyku oğunu alıp 7 de ilk mamasını icen bebekler diyor. Tamam yontemin bir amacı da bebeklerin gece uyklarını duzenlemek ama bu şekilde mama ictiği icin sanırım cok zorlanacağım.

şimdi benim tecrubeli annelere sorum şu;

* bebeğimin 23 te mama ictikten sonra 7 ye kadar en kotu 1 kere kalkması icin mamalarını nasıl duzenleyebilirim? ( Yavaş yavaş mı keseceğim? Mesela onceki gece 1 de ve 3 te su verdim. 5 e kadar uyumadı,surekli mızırdadı. Dun gece de normal oğunlerini verip sadece 3 teki oğunu 30 cc azalttım ama 5 e kadar 10 dk da bir uyandı. Salladım yatırdım yine uyandı.

* yatır-kaldır yonteminde daha da delirir mi?

(gun icinde 3 saatte bir 100 cc civarında mama iciyor,bu arada bebeğim 3 hafta erken doğdu. katı gıdalara hazır mıdır bilmiyorum)

gece oğunlerini nasıl kesebilirim?yardımcı olursanız cok sevinirim.