Oncelikle herkese iyi geceler arkadaşlar,
Cok uzun zamandır masaustu sistemimde yaşadığım bir sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Sorun Windows 8 ile pek alakalı olduğunu duşunmuyorum, cunku daha onceden beri yaşadığım, ceşitli cozum yollarına başvurduğum ve sonuc alamadığım bir konu bu. Konuyu yanlış yere acmış olabilirim, moderator arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.
Windows 7'li zamanlarda "nvkdlm goruntu yoneticisi yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu." gibisinden bir hata alıyordum ozellikle OpenGL oyunlarda. Ekran kısa sureli kararıyor, aynı şekilde ses de takılıyor, masaustu gorunur gibi olup, tekrar oyuna geri donuyordu. Pek can sıkıcı bir hÂlde değildi, zaman zaman ve ne zaman geleceği belli olmuyordu. Bu arada 4 sene oldu sanırım Gtx 260 Amp^2 edition kullanıyorum. Herhangi bir overclock mevcut değil, tamamen kendi default ayarlarında. Nvidia'ya mail'lerle durumu bildirmeme rağmen sonuc alamadım.
Gecen gun Battlefield 3'te catışmanın ortasında oyunun birden takılıp (Aynı şekilde ses de takılıyor nasıl anlatsam, MTAR'la tarıyorum mesela, tatatatatatata... şeklinde takılı kalıyor Pc yanıt vermiyor, ses cok urkutucu bir şekilde) ve tek cozum bilgisayarı yeniden başlatmak... İşte ben bu zaman dedim "Yok, olmuyor boyle arkadaş konu acalım". Bu arada eski Battlefieldcılardanım.
Aynı hata ozellikle Bf3'te devam ediyordu. RAM'lerden birini cıkarıp denedim, sanki daha fazla sure idare etmişti, fakat sonunda yine aynı hata (Hata bile diyemiyorum başka birşey bu). Sorunun RAM'lerde olabileceğini de duşunuyorum, ne yapmalıyım? Elimdeki donanımlarda herhangi bir sorun olduğunu nasıl kesin olarak anlarım?
Ciddi bir donanımsal sorun olabilir, suruculerle ilgili yazılımsal sıkıntılar olabilir, hic bir fikrim yok bu konuda. Tavsiye ettiğiniz yontemler, test yazılımları, boot test cd'leri vs. konuya eklememi istediğiniz her şeyi yapmaya hazırım. Konuya Recep Baltaş'ı da rica ediyorum. Ortada bir mavi ekran hatası yok fakat sistemde herhangi bir log dosyası varsa eklememi istediğiniz ekleyebilirim.
Sistem kısaca:
Intel Q6600 OCZ Reaper 2x2 ddr2 heat-pipe ramler Gtx260 amp2 MSI G31 motherboard Windows 8.1 x64 650w High Power Absolute 80+ 30A Psu
Sorun Hdd'de de değildir herhalde, ama yine de soylemek gerekirse:
1. Seagate Barracuda 7200rpm 250GB
2. Seagate Barracuda 7200rpm 1,5TB diskler mevcut.
Teşekkurler arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum.
Donma/Kilitlenme/Ses Takılması Sorunu
Windows 80 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 8
- Donma/Kilitlenme/Ses Takılması Sorunu