Windows 8 yuklediğim hafta keşfettiğim muhteşem başlat menusunu, tum technopat sakinlerinin yararlanması icin sizlere tanıtmak istiyorum: Pokki Start Menu
Gorunuşu cok hoş, Windows simgesi 8.1 deki başlatın aynısı. Ayarlarından Windows 8 metro arayuzune otomatik ulaşımı kapatabiliyorsunuz. Bilgisayar acıldığında masaustunuzdesiniz.
Yine ayarlardan hot spotları (sol alta geldiğinizde metro arayuzunun acılması) engelleyebiliyorsunuz. İki renk seceneği var: Light - Dark
Ayrıca programın kendine ait Appstore'u var. Oradan Facebook, Gmail, Youtube, Outlook gibi sitelerin widget gibi html5 ile calışan applerini indirebilirsiniz.
İndirdiğiniz uygulamalardaki bildirimler anında sizde. Facebook'ta mesaj, Gmail'de e-posta haberini hemen alabilirsiniz.
Sevdiğiniz ve sık kullandığınız programları (not defteri, paint, hesap makinesi...) Windows uzerinde veya metro arayuzunde aramadan anında acabilirsiniz.
Arama menusune de sahip aynı zamanda. Yani Windowsla aratmanın aynısı.
İstediğiniz zaman Pokki'yi uykuya gecirebilir ya da kapatabilirsiniz. Pokki acıkken Metro arayuzune gecmek icinse Pokki'nin icindeki Windows simgesine tıklamanız yeterlidir.
Ben bu programı cok sevdim ve cok alıştım. Size tanıtmamın amacı da işlerinizi kolaylaştıracak olması. Biliyorum ki bircok arkadaşımızın hoşuna gidecektir.
İşte resimleri: