Arkadaşlar,aklımın almadığı bu olayla ilgili goruşleriniz nedir?Haberi duymayanlar varsa,7 yaşındaki cocuğu yan apatmandaki "bakıcı"nın evine bırakıp sınava gidiyor anne."bakıcı"nın psikopat kocası vahşice kucuk prensesi yastıkla boğuyor.Yazarken parmaklarım titriyor.Ben anaokul oğretmeniyim,7-8 senedirde evde cocuk bakıyorum.Bakıcı birkere yanlış tanımlama,ben kendimi cocuk bakım ve eğitim uzmanı olarak tanımlıyorum.Bu sıradan bir şirkette calışmak gibi değil.Donamınızın iyi olmasının yanında,kesinlikle sağlığınızın,ruh sağlığınızın iyi olması gerekir.İstihdam buroları onlerine geleni araştırmadan ailelerle karşılaştırıyorlar.Ailelerde şirketten on araştırma yapılmış olduğunu sandığı elemanı gozu tutar,ici ısınırsa ve( cocuğunun gelişim sureci eğitimi ve bakımı dışındaki )evde yapılmasını istediği işleri kabul eden kadınla anlaşır.Sonrasında da gunluk iletişim sadece cocuk bugun yemeğini yedimi,kac saat uyudu,aman fazla uyumasın,(akşam gec yatıyor.iyi ya işte gec yatsında birazcık fazla birarada olun)yapılması gereken ev işleri yapıldımı nın dışına cıkmıyor.Karşınızdaki X şirketindeki personel değil.Evladını ve ozelini evini emanet edip gittiğin bir kadın,bir anne,bir insan....Sor bakalım nasıl,sağlığıyla ilgili sorunu varmı.cocukları,eşi...Arada sırada evlerine ziyarete git,birlikte dışarı cıkın.Eğer yolunda gitmeyen birşeyler varsa ozel hayatında bu mutlaka işine yansır.Birlikte zaman gecirirseniz sorun varsa anlarsınız.Ayrıca birde o kişiyi takdir etmek oldukca motive edici olacaktır.En ufak bir guvensizliğiniz olursa ya da artık o'nu sevmediğinizi duşunuyorsanız,calışmayı sonlandırın.Cocuğunuzla arası cok guzel,cok verimli bile olsa.Eğer sizin iletişiminiz bozulduysa ve konuşarak halledemiyorsanız,bitirin.Cunku bir insan cocuğunuza cok katkıda bulunup,doğru eğitim veriyorsa,fakat siz kişiden hoşlanmamaya başladıysanız kesinlikle sorun sizdedir.
Benim en hassas olduğum konu bu,uzerine yazacak,konuşacak o kadar cok şey var ki...Şimdilik bu kadar..Goruşmek uzere..Sevgiyle kalın..