Oncelikler Herkese Merhabalar.

DELL marka laptopum vardı icerisinden windows 8.1 SL cd si cıktı ama ingilizce olaraktı. Sonrasında ise turkce yapmayı araştırdım ve buldum. Sizlere yardımcı olamak icin bu konuyu acıyorum. Herhangi bir sorun yaşarsanız yazmaktan cekinmeyin elimden ne gelirse yapmak isterim

--Oncelikle dil paketi edinmemiz gerekli--

x64

x32 bulamadım

--Adım 2 --
İndirdiğimiz dosyayı rar dan cıkartıp c: surucusunun icerisine kopyalıyoruz.

daha sonra CMD admin olarak acıyoruz.

Komut İstemi“ni yonetici olarak calıştırmak icin; “Başlat“ın uzerini sağ tıklayın ve acılan menuden; “Command Prompt (Admin)“i tıklayın.

ve bu komutu yazıyoruz [CODE title="dism /Online /Add-Package /PackagePath:C:lp.cab"][/CODE]

Yukarıdaki kodu yazdıktan sonra ise 4-8 dk beyliyoruz bu sure işlemcinizin hızına gore değişebilir.

--Adım 3 --

İngilizce dilini kaldırmamız gerekiyor. Kaldırma işlemi icin bir kod daha yazıyoruz.

[CODE title="dism /Online /Get-Packages"][/CODE]

yukarıdaki kod sistemdeki yuklu olan dil'leri listeliyor.

--Adım 4 --

Ustteki kodu yazdıktan sonra bu şekilde cıkıyor diller.

title="Package Identity : Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~amd64~en-US~6.3.9600.16384
State : Installed Release
Type : Language Pack
Install Time : 15.02.2014 15:52"

*ornek

Genelde en ustte cıkan sonuc İngilizce dil paketinin bilgileri olacaktır. Şimdi bu paketi kaldırmak icin aşağıdaki komutu yazacağız ancak uzeri cizili kısım olan “Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~amd64~en-US~6.3.9600.16384” kısım sizde değişiklik gosterebilir. Bu yuzden komutun bu kısmını yukarıda elde ettiğiniz bilgilere gore, komuta ekleyin.

[CODE title="dism /Online /Remove-Package /PackageName:Microsoft-Windows-Client-LanguagePack-Package~31bf3856ad364e35~amd64~en-US~6.3.9600.16384"][/CODE]

--Adım 5 --

Adım 4 teki kodu yazdıktan sonra yaklaşık 4-5 dk sonra yeniden başlatma istiycektir 'y' tuşuna basın ve bekleyin

Tebrikler Windows 8.1 Single Language turkce sisteme sahipsiniz kolay gelsin sorularınızı bekliyo olucam