Butun annelere merhaba;

Bebeğim şu an 4,5 aylık.Ayakta ve beşikte sallanarak uyumaya alışmış oğlumu 9 gundur yatır-kaldır yaparak sallamadan uyutabiliyorum. İlk gun 30-35 dk suren Y/K şu aralar 10 dk suruyor en fazla. İlk gunler geceleri 1-2 kez Y/K’da cok ağladı, ama birkac gecedir yataktan cıkmıyor ( Her saat başı uyanıyor ve ben şşş-pat ile 5-10 dk da uyutuyorum )

Gunduzlerde ise aktivite sonrası ilk uykuya dalma konusunda sıkıntımız yok gibi. Eğer uyku işaretlerini kacırmazsam 2-3 dk icinde dalıyor. Kacırırsam da bir kac Y/K ile 10-15 dk icinde uyuyor. Bunda bir problem gorunmuyor. (Bazen emzikle dalıyor ki ilk 5 dk icinde ağzından alıyorum uyumaya devam ediyor, bazen de kendi istemiyor emziksiz uyuyor)

Sorunumuz 40-45 dk sonrasında başlıyor. İlk derin uykudan sonra kendi kendine ikinci 45 dk’lık uykuya kesinlikle gecemiyor. Bazen vakti geldiğinde ona gorunmeden beşiğin başında bekliyorum. Kendi kendine dalamıyor ve mudahale etmem gerekiyor. Bazen de ağlamasına koşuyorum.
Mudahale ettiğimde şşş-pat ile uykuya dalarsa (ki genelde gozler yarı acık oluyor) 15 dk sonra ağlayarak uyanıyor. Olur ya dalmazsa da tam uykuya dalacak gibi oluyorken cığlık cığlığa deli gibi ağlamaya başlıyor. Bu kez şşş-pat yeterli gelmediğinden Y/K yapmak zorunda kalıyorum. Neredeyse 30 dk yı buluyor ve ağlamaktan helak olmuş bir şekilde uykuya dalıyor. Mama saatine ise 30-45 dk kalıyor.

Bebeğim neden kendi kendine ikinci uyku periyoduna gecemiyor? Sizce nerede yanlış yapıyorum?? Ben gecmesine yardımcı olduğumda da ilk yattığında 1-2 Y/K ile 10 dk da uyuyan oğlum neden 30 dk ya yakın ağlıyor, defalarca Y/K yapıyoruz? Neden geceleri artık her saat başı uyanıyor?

Kendi kendine ikinci kez dalabilmesi icin 1 haftalık bir uğraş henuz yeterli gelmeyebilir mi? Devam edersem bir sure sonra kendi kendine dalabildiğini gorecek miyim? Yoksa 1 hafta icinde coktan kendi kendine tekrar dalmayı oğrenebilmiş mi olmalıydı.

Not: Coğunlukla ama her zaman değil emzikle uykuya dalıyor. Bazen istemiyor daha uykuya dalmadan atıp oyle uyuyor.MAma saatleri 07-11-15-19-23-03, uyku saatleri 09.00-11.00, 13.00-15.00, 17.00-18.00, 19.30-07.00

Tecrubeli anneler cevabınızı bekliyorum..Cok caresizim..
Şimdiden teşekkurler.