Arkadaşlar şu sıralar bilgisayarımı her actığımda karşıma başlıkta belirttiğim yazı bir not defterinde cıkıyor. Bunun cozumu Microsoft'un sitesinde ve diğer sitelerde 3 adet yol ile var ancak 3 yolda da başarısız oluyorum. Nasıl cozeceğim ?

1. Yolda Microsoft Fixit oneriliyor. Ancak ben bu programı yuklemek isterken "Bu Microsoft Fixit sisteminiz veya uygulama surumunuz icin gecerli değildir" diyor ki bence bu doğal cunku bu programın Windows 8 desteği yok diye biliyorum.

2. Yolda bu yazının yazdığı Desktop.ini dosyalarını silmemiz yeterli. Ancak dosyanın klasoru acmak istediğimde erişim iznimin olmadığını, erişim izni almak icin klasorun guvenlik sekmesine yonlendiriyor beni. Buradan Ozel İzinler haric hepsi işaretli ama Ozel İzinler'i değiştirme imkanım yok, pasif bırakılmış. Bu yuzden ne dosyanın yolu olan klasorlere girebildim, ne de aratarak onu bulabildim.

3. Yolda Msconfig.exe'ye girerek Başlatma sekmesinden Konum sutununa, oradan Başlangıc Oğesi altından Ortak Başlangıc bolumunden 1. Yoldaki dosyanın yolunu yazarak onay kutularını yazarak temizlemem ile sorunun cozuleceği yazıyor. Ancak ben Başlatma sekmesine geldiğimde Başlangıc Oğelerini yonetmek icin, Gorev Yoneticisi'nin Başlangıc bolumunu kullanın diyor ve beni Gorev Yoneticisi'nde Başlangıc bolumune yonlendiriyor. Burada ise ne komut yazacak yer, ne de iclerinde Desktop.ini dosyasının olduğu yol var..

NOT: Orijinal Windows 8 Pro kullanıyorum.