oğlum artık 1 yaşında ve kayınvalidem bakıyor, yarım gun calışıyorum.
ilk başlarda ben bakıcı diye direttim ama eşim bebeğimiz kucuk diye istemedi işe başladığımda 5 aylıktı.
kayınvalidemle ve ayrıcakayınpederimle cok sıkıntı yasadık en başından beri.
oğlum gazlıydı ağlardı fazlasıyla bende yıprandım bu konuda. ve surekli kayınvalidem battaniyede sallayalım derdi ben hep karşı cıkardım cunku battaniyede sallamayı cok ilkel buluyordum ve sersemleterek uyuttuğunu duşunuyordum ve en cokta alışmasından korkuyordum.
ben oğlumu kucağımda okşayarak, beşiğinde hafif hafif sallayarak yada omzumuzda popişine pıtpıt vurarrak uyutuyordum.eşimde aynı şekilde. bu en fazla 15 ile 30 dk surerdi.
ve artık oğlum uyku saatlerini işkenceye, dayanılmaz birseye donuşturdu en omzumuzda ne kucagımızda nede beğşiğinde uyumak istiyor. anladım ki kayınvalidem ve kayınpederim battaniyede sallamaya alıştırmışlar. ben ne kadar karşı cıksamda yapmışlar. eşim aksam sıkıştırmış ve kayınvaşlidem itiraf etmiş.
artık oğlum u tek başıma uyutamıyorum. kollarım kopuyor stres cunku surekli ağlıyor cığlık cıplığa ikimizde terliyoruz bunalıyoruz.
bi ara hissettim battniyede salladığı, evdeki battaniyeleri topladım yıkadım. o gun seccadee sallamış. kayınvalidem cıkarır eteğinde sallar yinede sallar , biliyorum.
n-bu gun gelince diycem gerkirse hic uyutma ikisindede ağlıyor sonucta
akşam misafirlerimiz vardı artık misafirlerde yardım etti uyutma konusunda başarısız oluyorduk kucakta beşikte omuzda ve battaniyeye koyduk 15 dakika uyudu ve cok uzuldum.
1 ay sonra izne ayrılıcam. ve 3 ay evde olucam. ne yapıcam bu alışkanlıktan nasıl vazgeciricem,
ve tatilde ufak bir operasyon gecirmem gerek kollarıı bir sure eskisi gibi kullanamıycam .
siizce battaniyeden vazgecermi bu nu nasıl bıraktırıcam. ne yapmalıyım bana yardımcı olun.
battaniyede sallanmaya alışan oğlum...
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- battaniyede sallanmaya alışan oğlum...