ben 1 yaşına kadar kızıma bebek biskuvisi vermedim. 1-2 defa aldım biz yedik 1 yaşına girdikten sonra yani 1 ay once vermeye başladım. bir gun yemek hazırlamamı bekleyemedi ve ağlamaya başladı. ben de hemen -ve ilk kez- biskuviyi sutte ezip yedirdim. hemen tıkanınca tadına baktım. aman allahım, bu nasıl bir şeker, nasıl insanın icini bayıyor. ben bile o kadar etkilendiysem onun kucucuk bedenini duşunemiyorum. neyse uzatmayayım. evde biskuvi yapayım dedim, cok sert oldular. kahvaltılık araştırırken krep yapmaya karar verdim. sonra da kalanları neden biskuvi gibi değerlendirmeyeyim diye duşundum. yani bişeylerin icine katılmaz ama iyi bir oyalayıcı olur.nitekim oldu da zaten. ayrıca ben ekmek yedirmediğim icin tahıl ihtiyacının bir kısmını da ordan karşılar diye duşundum. işte tarif;

1 yumurta sarısı
1 cay bardağı sut
1 cay bardağı tam buğday unu
1 cay kaşığı tarcın
1/2 cay kaşığı pekmez
1/2 cay kaşığı karbonat

Malzemeleri bir kapta cırpın. Cok az yağladığınız tavaya birer yemek kaşığı koyarak pişirin. Kabarcıklar cıkmaya başlayınca hemen ters cevirin.

ben biskuvi gibi kullanacaklarımı yarım kaşıktan kucuk kucuk yapıyorum boylece heba olmuyorlar.